iPhone groeit door met mobiel dataverkeer, iPad nog een dwerg

Uit nieuwe cijfers van Net Applications blijkt dat Apple's iPhone weer is uitgelopen op Android. De kloof met Android is weer groter geworden.

marktaandeel iphoneUit nieuwe gegevens van Net Applications blijkt dat de iPhone weer wat meer afstand heeft gecreëerd ten opzichte van Android. In april leek het nog alsof de afstand tussen iPhone en Android steeds kleiner werd: Android liet betere groeicijfers zien. Maar tussen april en mei pakte Apple weer wat marktaandeel terug in mobiel dataverkeer: het groeide van 30,3 naar 32,8 procent. Android groeide van 5,3 naar 6,2 procent. Marktleider Java ME (40,4%) is de grootste verliezer, Blackberry en Windows Mobile blijven steken op respectievelijk 3,59 en 2,97 procent.

dataverkeer iphoneNet Applications zegt over de cijfers:

Google’s operating system, Android is rapidly gaining usage share. However, the iPhone still maintains a large lead.

Symbian ligt op 13,9 procent maar groeit nauwelijks meer; de groei ligt vooral bij iPhone en Android. Uit de cijfers blijkt ook dat het dataverkeer op de iPad nog minimaal is, maar rond de internationale lancering wel is verdrievoudigd: op 27 mei was het nog 0,08 procent, op 28 mei (de lanceerdatum) lag het op 0,12 procent en op 29 mei wat het gestegen naar 0,17 procent. Mensen blijken hun iPad vooral in het weekend te gebruiken om te internetten:

dataverbruik ipad

Meer cijfers: Net Appplications

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2010, 20:31
Categorie iDevices
Onderwerpen android, Internet, markt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.