Spotify introduceert iPhone-applicatie

Spotify heeft plannen aangekondigd om een iPhone-applicatie uit te brengen. Met Spotify kun je nieuwe muziek ontdekken dankzij aanbevelingen van anderen. De van oorsprong Zweedse muziekdienst werkt volgens het p2p-principe.

spotifySpotify heeft plannen aangekondigd om een iPhone-applicatie uit te brengen. Met Spotify kun je nieuwe muziek ontdekken dankzij aanbevelingen van anderen. De van oorsprong Zweedse muziekdienst werkt volgens het p2p-principe. Je slaat de bestanden niet op de iPhone op, zodat de muziek ook geen ruimte in beslag hoeft te nemen. Je stelt een persoonlijke afspeellijst samen en kunt deze via een playlist-website beschikbaar stellen.

Er zijn meerdere van dergelijke sites, zoals yourspotify.com, spotifylist.com en spotifyfriends. Voor $10 per maand neem je een abonnement op Spotify. Er is ook een mogelijkheid om gratis te luisteren, waarbij je met advertenties wordt bestookt – die mogelijkheid is voor Nederland niet beschikbaar, net als de dagpas waarmee je 24 uur zonder advertenties kunt luisteren.

De iPhone-applicatie, waarvan je hieronder een filmpje kunt zien, geeft toegang tot je Spotify-afspeellijsten. Natuurlijk is het niet de eerste dienst waarmee je muziekaanbevelingen kunt krijgen: denk aan Last.fm, Pandora en Finetune, die allemaal al via de iPhone te gebruiken zijn. Wat Spotify minder goed doet, is aanbevelingen doen op basis van verwante muziek of artiesten.

Meer info: Spotify

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2009, 14:05
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.