iPhone Configuratietool 3.1 krijgt beter mobiel beheer

De iPhone Configuration Utility heeft een update naar 3.1 gekregen, met de mogelijkheid om draadloos configuratieprofielen aan te leveren. Ook zijn er veel technologieën ondersteund.

iphone kofferApple heeft een nieuwe versie van de iPhone Configuration Utility (Nederlands: iPhone Configuratieprogramma) uitgebracht, een hulpmiddel voor beheerders om configuratieprofielen te installeren, beheren en bewerken. Met de tool kun je bepaalde instellingen vooraf configureren. Ook kun je de app gebruiken om iPhone-applicaties te installeren via een computer, waarmee je normaalgesproken niet synchroniseert. Versie 3.1 van de iPhone Configuration Utility is bedoeld voor iOS-apparaten met firmware 4.0 en hoger. Er zitten een paar verbeteringen in, zoals ondersteuning voor de nieuwe Mobile Device Management (MDM)-functies in iOS 4.

Ook is het nu mogelijk om draadloos configuratieprofielen aan te leveren. Op de website van Apple kun je zien welke mogelijkheden je met het iPhone Configuratieprogramma hebt. De tool is vooral bedoeld voor een zakelijke omgeving, maar ontwikkelaars en gevorderde gebruikers hebben er ook iets aan. Een configuratieprofiel is een XML-bestand waarin beveiligingsbeleid, VPN-configuratie, Wi-Fi- en APN-instellingen, instellingen van Exchange-accounts en dergelijke zijn vastgelegd.

iPCU 3.1 biedt nu ook ondersteuning voor Cisco AnyConnect en Juniper Networks SSL VPN-clients, CardDAV, meerdere Exchange-accounts en SAN-ondersteuning aan de hand van het Simple Certificate Enrollment Protocol (SCEP). Dit zijn opties gericht op zakelijke gebruikers. Om te installeren heb je minimaal Mac OS X 10.6, Windows XP SP3, Windows Vista SP1 of Windows 7 met .NET 3.5 SP1 nodig. De tool is beschikbaar in meerdere talen, waaronder Engels en Nederlands.

Downloaden: iPhone Configuratietool voor Mac (.dmg) en iPhone Configuratietool voor Windows (.exe)
Meer info: Apple-website

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2010, 13:07
Categorie Apple
Onderwerp Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.