iPhone-antenneclip: je telefoon aan je broekriem

Apple heeft in een patentaanvraag een clipmechanisme met antenne voorgesteld voor de iPhone. Het zou gebruik kunnen worden in een kleiner en duurder apparaat, zo schrijft Apple.

antenneclipAls er iets is dat mensen niet stijlvol vinden, dan is het wel een telefoon aan je broekriem. Toch heeft Apple het idee in een patentaanvraag verder uitgewerkt. De broekriemclip dient overigens niet als stijlstatement, maar als antenne. Vandaag kwamen er via het Amerikaanse patentbureau USPTO meerdere patentaanvragen boven water. Eén daarvan beschrijft een antenneclip waarmee je de iPhone aan je kleding of tas kunt clippen. Een soortgelijke oplossing heeft Apple al verwerkt in de iPod nano.


Een ander patent beschrijft het gebruik van zonneënergie in mobiele apparaten; dit is een voortzetting op eerdere patenten rond zonneënergie die Apple eerder indiende. Een derde patent beschrijft een coating voor iOS-apparaten, waardoor het scherm vrij blijft van vingervlekken. Dit document beschrijft een coating die vet van vingers afstoot. Een dergelijke coating gebruikt Apple al bij de iPhone. Toch werd het patent pas in februari ingediend, dus het zou kunnen gaan om een nieuwe oplossing voor vingervlekken.

Maar het meest ingrijpende op het uiterlijk van toekomstige iPhones is toch wel de antenneclip. Het wordt aangebracht op een behuizing die helemaal van metaal is gemaakt. Patently Apple suggereert dat zo’n clip op een iPhone nano-achtig apparaat toegepast zou kunnen worden. Dat is niet uit de lucht gegrepen, want Apple spreekt in de patentaanvraag daadwerkelijk over een smaller form factor device spreekt, die populairder kan zijn en een hogere retailprijs kan rechtvaardigen dan een gelijkwaardig, groter apparaat. Hoe kleiner, hoe duurder dus.

Of Apple de ideeën echt in producten gaat verwerken is nog de vraag, maar ze vonden het blijkbaar interessant genoeg om toch in een hoop diagrammen uit te werken.

ios-antenna-clip

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.