Helft van studenten denkt dat iPad de boeken gaat vervangen

De helft van de studenten verwacht dat de iPad het schoolboek compleet heeft vervangen over vijf jaar. Dat blijkt uit een te betwijfelen onderzoek van de website OnlineEducation.

iPad statistieken onderwijs online educatieOnlineEducation.net, een website die onderwijs via internet wil overbrengen, heeft een onderzoek gedaan naar studenten en elektronica in het onderwijs. In de gepubliceerde resultaten komt onder andere aan bod dat driekwart van de studenten zegt dat ze niet kunnen studeren zonder de hulp van elektronische middelen. Er zijn eveneens specifieke gegevens over het gebruik van tablets zoals de iPad.

Uit de statistieken van het onderzoek blijkt dat de helft van de studenten denkt dat de tablet de schoolboeken compleet verdrongen heeft over vijf jaar. Daarnaast denkt negentig procent van de studenten dat leren efficiënter gaat met een apparaat als de iPad bij de hand. Van de huidige tabletbezitters tenslotte, gebruikt driekwart liever het gadget dan een schoolboek.

OnlineEducation iPad statistieken

Klik op de afbeelding voor een grote weergave.

Er staan meer interessante gegevens in de infografiek die de educatieve site heeft samengesteld. Zo valt er te lezen dan zeventig procent van de studenten apparaten gebruikt om aantekeningen mee te maken. Hoe betrouwbaar dat is, valt echter te bezien, want in datzelfde kader vermelden de statistieken dat (slechts) 82 procent van de leerlingen een apparaat gebruikt om een opstel mee te schrijven. Het wordt uit de infografiek niet duidelijk of daarmee research of uitwerken wordt bedoeld – het lijkt ons nogal sterk dat 18 procent van de studenten opstellen schrijft zonder hulp van een computer, telefoon of zoekopdracht op het internet.

Bij het onderzoek van OnlineEducation moet sowieso aangemerkt worden dat de site online onderwijs promoot en dus baat heeft bij studenten die menen dat de iPad onmisbaar is.

Via AppAdvice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2011, 14:57
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.