iPhone 8 met donkere modus

‘iPhone 8 komt in beperkte oplage in september beschikbaar’

Analisten verwachten dat de iPhone 8 wel gewoon in september beschikbaar komt, al gaat het om een zeer beperkte oplage. Hierdoor zou de iPhone 8 al snel uitverkocht zijn en pas later in het jaar weer beschikbaar komen.

De afgelopen weken gingen de geruchten dat de nieuwe iPhone 8 later zou komen dan je normaal gesproken van een nieuwe iPhone gewend bent. In plaats van september, zou de iPhone 8 met OLED-scherm pas later in het jaar beschikbaar komen. Analisten verwachten echter dat de iPhone 8 gewoon zoals altijd in september beschikbaar komt, al zal de oplage nog heel beperkt zijn.

iPhone 8 met donkere modus

iPhone 8 in september met beperkte oplage

Analisten van Barclays verwachten dat de iPhone 8, in tegenstelling tot eerdere berichten, wel gewoon in september te koop zal zijn. Het aanbod zal in eerste instantie echter behoorlijk beperkt zijn, waardoor de levertijden al heel snel op zullen schuiven naar de weken daarna. De analisten baseren zich op eigen bevindingen tijdens een trip naar Azië, waarbij ze de informatie vernomen zouden hebben van de productieketens. Net als andere bronnen verwachten de analisten een iPhone 8, of iPhone Edition, met een 5,8-inch OLED-scherm. De Touch ID-sensor zou in het scherm verwerkt worden en een deel van het scherm wordt gebruikt voor virtuele knoppen. Ook draadloos opladen wordt door hen beaamd, al zal er geen draadloze oplader meegeleverd worden.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple een product uitbrengt dat zeer beperkt beschikbaar is. Tijdens de release van de iPhone 7 vorig jaar was de gitzwarte variant erg beperkt qua hoeveelheid, helemaal voor de iPhone 7 Plus. Het duurde tot ver in november voordat de voorraad weer toereikend was. Ook de AirPods werden in beperkte mate beschikbaar gesteld, al had dat ook veel te maken met het eerdere uitstel. Momenteel zijn de AirPods nog steeds lastig te leveren, zo’n drie maanden na de eerste beschikbaarheid.

Eerdere berichten meldden dat de massaproductie van de iPhone 8 pas in september zou starten. Als dat inderdaad klopt, dan lijkt het onwaarschijnlijk dat de iPhone 8 in diezelfde maand al beschikbaar zou zijn. Zelfs een beperkte oplage klinkt in dat geval niet logisch. Geruchten zijn het er in ieder geval wel over eens dat de iPhone 8, samen met de iPhone 7s en iPhone 7s Plus, in september aangekondigd worden.

Bekijk ook

'iPhone 8 heeft ingebouwde vingerscanner, massaproductie start in september'

Apple heeft een eigen vingerafdrukscanner ontwikkeld, die in de iPhone 8 wordt gebruikt. De massaproductie daarvan begint in september 2017.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.