iPhone 3G S in 16GB en 32GB aangekondigd door Apple (Update)

Apple lanceert op 17 juni de iPhone 3G S, een iPhone die er qua uiterlijk hetzelfde uitziet als de iPhone 3G, maar van binnen sneller is en een betere camera heeft. In Nederland komt de iPhone 3G S op 26 juni beschikbaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wwdc 2009Apple heeft vandaag de iPhone 3G S aangekondigd in twee capaciteiten: 16GB en 32GB. Deze zal vanaf 19 juni beschikbaar zijn in een aantal landen: VS, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Later volgen nog eens zes landen. Nederland zit in de tweede ronde: wij krijgen op 9 juli 26 juni de nieuwe iPhone 3GS. Daarnaast blijft de 8GB iPhone 3G op de markt.

De iPhone 3GS wordt sneller en gaat respectievelijk $199 en $299 voor de 16GB- en de 32GB-versie. Het wordt de meest milieuvriendelijke iPhone ooit, met een verbeterde batterijduur, ondersteuning voor Nike+, een digitaal kompas, VoiceOver-functie, spraakcommando’s en een compleet nieuwe 3 megapixel camera. De camera kan beter omgaan met slechte lichtomstandigheden en kan videofilmen tot 30 fps, je kunt video’s uploaden naar YouTube, versturen via e-mail en video’s bewerken op de iPhone zelf.

De nieuwe iPhone heeft geen ander uiterlijk gekregen: hij ziet er exact hetzelfde uit als de iPhone 3G. Geruchten over een matte achterkant en een niet-glimmende rand rondom het scherm blijken dus achteraf niet waar.

iphone 3gsEen van de belangrijke aankondigingen is TomTom voor de iPhone.

Over iPhone OS 3.0 werd ook het een en ander gezegd, onder andere dat tethering wordt toegestaan (niet bij AT&T, maar wel bij T-Mobile want dat logo stond wel in het overzicht). De browser krijgt HTML5-ondersteuning, Mobile Safari wordt sneller en staat HTTP-streaming van audio en video toe. Er komt een remote wipe-functie en met de functie Find My iPhone (beschikbaar voor MobileMe-gebruikers) kun je je iPhone terugvinden wanneer deze is zoekgeraakt.

t-mobile

Helaas kon woordvoerster Priscilla Tomasoa, die live in de uitzending was tijdens onze gezamenlijke uitzending met OMT, nog niets bevestigingen over de Nederlandse datum. Ze kon zelfs nog niet bevestigen of T-Mobile de iPhone in Nederland gaat verkopen. Wel is op de site van T-Mobile intussen bovenstaande melding geplaatst. Update: gisteren waren ook korte tijd de nieuwe toestelprijzen zichtbaar.

iPhone OS 3.0 komt 17 juni gratis beschikbaar voor alle gebruikers van de originele iPhone en iPhone 3G. Bezitters van een iPod touch moeten €7,99 betalen om te upgraden.

De losse prijs voor de iPhones wordt $499, $599 en $699 in de VS.

Dat Nederland en België op 26 juni aan de beurt zijn staat op geen enkele presentatieslide te lezen, maar is met wat puzzelen wel vast te stellen: Nederland en België ontbreken op de lijst met landen voor 19 juni, juli ’09 en augustus ’09. Dat zou betekenen dat Nederland en België helemaal niet bij de 80 landen zitten, die de iPhone 3G S krijgen, of op de ontbrekende datum () aan de beurt zijn.

Update: in een persbericht van Apple is de datum van 26 juni inmiddels bevestigd voor de lancering in Nederland.

De belangrijkste nieuwe OS 3.0 features

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:58
Categorieën Apple, Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.