iPhone 3G smelt niet in je hand, wel in je broekzak

De iPhone 3G van een Amerikaanse jongen raakte zodanig oververhit, dat een brandwond ontstond en het plastic aan de achterkant enigszins smolt. De jongen viel in slaap met de iPhone in zijn broekzak.

Gesmolten iPhone 3G‘Ze smelten de kazen!’ was een slogan waarmee een fabrikant ooit smeerkaas aan de man probeerde te brengen. Voor de 18-jarige Amerikaan James Longinotti is de slogan ‘Ze smelten de iPhone!’ meer van toepassing. Longinotti heeft een brandwond nadat de iPhone in zijn broekzak oververhit raakte. De achterkant bleek te zijn gesmolten. Het gebeurde toen de jongen op de bank lang te slapen en wakker werd van een hevige pijn aan zijn been.

brandwondDe brandwond is volgens Longinotti te vergelijking met zonnebrand. Foto’s van het getroffen lichaamsdeel (met en zonder beharing) en de ‘gesmolten’ iPhone zijn op het forum van MacRumors te bekijken. De iPhone ziet er op het eerste gezicht niet totaal vervormd uit, maar in het inmiddels gestolde plastic is een soort huid- of stofafdruk te zien. Apple heeft beloofd de iPhone te vervangen, hoewel het toestel nog prima functioneert.

Longinotti heeft “om juridische redenen” een transcriptie van het telefoongesprek met de helpdesk online gezet, want het blijft een Amerikaan. Niet dat hij van plan is om iets te claimen, want hij zegt zelf: “I really don’t want to form a lawsuit, I just want a replacement, the burn isn’t severe, maybe like a sunburn…

Het probleem schijnt zich onder andere voor te doen als je de camera-applicatie van de iPhone laat aanstaan.

Iedereen bedankt voor het insturen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2008, 19:16
Categorie Achtergrond
Onderwerpen behuizing, oververhit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.