iPhone 3G simlock verwijderen bij T-Mobile kost 0 tot 120 euro

T-Mobile heeft in haar tariefvoorwaarden nu ook de prijzen voor het verwijderen van de iPhone 3G simlock bekendgemaakt. De prijs is vanaf 120 euro tot €0.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3G simlockT-Mobile heeft de tariefvoorwaarden van de iPhone 3G flink uitgebreid. Het PDF-bestand op de website was gisteren nog een bescheiden tabel, maar intussen is het uitgegroeid tot een gedetailleerd schema. Daarin kun je onder andere lezen hoeveel het versturen van een MMS-bericht kost, met de mededeling dat de iPhone dit standaard niet ondersteunt. In het overzicht van aanvullende diensten zijn ook de kosten voor het simlockvrij maken opgenomen.

Voor het opheffen van de simblokkering betaal je binnen 0 tot 3 maanden na activering €120 deblokkeringskosten. De kosten van het simlockvrij maken zijn als volgt:

  • 0 tot 3 maanden: €120
  • 3 tot 6 maanden: €90
  • 6 tot 9 maanden: €70
  • 9 tot 12 maanden: €50
  • vanaf 12 maanden: gratis

Hou er wel rekening mee, dat je bij de iPhone 3G een tweejarig (!) abonnement moet afsluiten, die na het opheffen van je simblokkering gewoon doorloopt. Tenzij je afkoopt, maar dat zal na zo’n korte looptijd niet aantrekkelijk zijn. Contractovername bij tweedehands verkoop is overigens ook mogelijk: in de tarieven staat dat dit €15 kost.

Verder krijgen we van verschillende mensen tips dat T-Mobile de activatiekosten voor de iPhone 3G heeft gehalveerd van €52,50 naar €26,25 maar die korting van 50% was eigenlijk gisteravond al bekend en meteen doorgevoerd in het oorspronkelijke tariefnieuwtje dat we schreven. Waarom T-Mobile zo onverwacht de korting heeft doorgevoerd is niet helemaal duidelijk; wellicht was er intern nog onduidelijkheid over of zijn ze geschrokken van de boze reacties of van de opmerking van de Consumentenautoriteit dat er sprake is van misleidende reclame.

Met dank aan Vwfr voor het doorsturen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2010, 18:10
Categorie Providers
Onderwerpen simlock, t-mobile, tarieven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.