iPhone 3G kopen: wat zijn de opties van de iPhone 3G?

Nu de iPhone 3G officieel is aangekondigd veranderen opeens de opties voor mensen die een iPhone 3G willen kopen. Een trip naar de VS wordt lastiger, maar je kunt voor de 3G iPhone straks wel makkelijker in eigen land terecht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3GDe nieuwe iPhone 3G is aangekondigd. Hoe kom je zo snel mogelijk aan dit nieuwe model? Eerder dan 11 juli 2008 zul je de 3G iPhone niet in handen krijgen, want pas dan komt het toestel in 22 landen wereldwijd beschikbaar, waaronder Nederland. Voorheen was het door de lage dollarkoers aantrekkelijk om de iPhone in de VS te halen, maar die optie is straks een stuk moeilijker geworden.

LET OP: Dit artikel is verouderd. De laatste iPhone-koopinformatie vind je in dit artikel: iPhone 3GS kopen in Nederland: prijzen en alternatieven

Je hebt straks de volgende opties om de iPhone 3G te kopen:

  • Kopen bij T-Mobile (Nederland) of Mobistar (België), inclusief abonnement.
  • Kopen via de telecomwinkels die de eerste generatie iPhone ook al hebben aangegeboden, zoals GSMtrack, Belnu, Phoneshop en 2call.nl.
  • Kopen via Marktplaats of eBay.
  • Kopen in andere landen, bijvoorbeeld België of Frankrijk.

Welke optie het slimst is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De prijzen van simlockvrije toestellen zonder abonnement zijn zeer hoog: je betaalt €500 tot €700 voor een los toestel. De tarieven die T-Mobile heeft bekendgemaakt zijn zo scherp, dat aantrekkelijk is om een officieel abonnement te nemen.
Of de tarieven bij Mobistar op hetzelfde niveau liggen, zullen we 4 juli weten.
Toch blijft er wen markt voor mensen die de iPhone zonder abonnement of met een afwijkend abonnement willen aanschaffen. Bijvoorbeeld mensen die nog een lopend abonnement hebben en waarvoor het ongunstig is om het abonnement af te kopen. Daarom verwachten we dat onafhankelijk gsm-winkels de iPhone 3G straks ook gewoon gaan verkopene als het toestel officieel gelanceerd is.

Kopen in andere landen is een optie in landen waar de iPhone wettelijk ook zonder abonnement aangeboden moet worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor België en Frankrijk, maar mogelijk ook voor andere landen zoals Australië. De populaire truc om de iPhone 3G in de VS te kopen zal waarschijnlijk niet meer werken, omdat de iPhone in de winkel geactiveerd moet worden. Er is nog wel onduidelijkheid over de exacte werkwijze rond dit proces. AT&T gaat naast abonnementen namelijk ook de iPhone 3G in een later stadium namelijk ook zonder abonnement aanbieden. De prijzen daarvan zijn veel hoger.

Of je de iPhone 3G nog steeds via iTunes moet activeren is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk moet je het abonnement al in de winkel afsluiten. Het is waarschijnlijk ook niet langer mogelijk om de iPhone 3G online via de Online Apple Store te bestellen.

Meer informatie vind je in het artikel: iPhone 3G bij T-Mobile (FAQ) of kijk op de speciale website van T-Mobile.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2009, 16:14
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, abonnementen, iPhone 3G, kopen, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.