iPhone 3G cursusboek voor iPhone-verkopers op straat

Het cursusboek bestemd voor de training van telecomverkopers voor het verkopen van de iPhone is uitgelekt. In ruim 50 pagina's wordt duidelijk uitgelegd hoe de iPhone werkt, maar is er ook veel aandacht voor verkooptips.

iPhone 3G cursusboekDe telecomwebsite All About Phones mag hun insiderbron zo langzamerhand wel een iPhone 3G kado doen voor de vele sappige verhalen, want ze hebben nu de complete cursushandleiding voor aankomende iPhone-verkopers ontvangen. Na het doornemen van deze handleiding moet het examen van 15 meerkeuzevragen dat elke iPhone-verkoper van T-Mobile, The Phone House, Belcompany, Saturn en Media Markt verplicht is te volgen een peuleschil zijn. Dat examen schijnt overigens erg gemakkelijk te zijn, aldus diezelfde bron. Het cursusboek is gezamenlijk geschreven door Apple en T-Mobile en ruim 50 pagina’s dik. Naast uitleg hoe de iPhone werkt, bespreekt het cursusmateriaal vooral de sterke punten van de iPhone en wordt duidelijk gemaakt welke vragen verkopers aan klanten moeten/kunnen stellen om te bepalen of de iPhone voor die klant de juiste telefoon is.

Zo zijn er volgens het cursusboek een aantal vragen om te polsen of de klant behoefte heeft aan een telefoon met muziekfunctie en of ze al een mp3-/mediaspeler hebben, zoals bijvoorbeeld onderstaande vraag:

Hoeveel draagbare apparaten moet u geladen houden en dagelijks met u meedragen?
Zij kunnen meerdere apparaten, zoals een mobiele telefoon, muziekspeler of mediaspeler, door één, geïntegreerd apparaat vervangen. Zo hoeven klanten minder spullen in hun tas of aan hun riem mee te dragen en minder apparaten geladen en gesynchroniseerd te houden.

Daarnaast worden steeds een aantal stappen genoemd die het argument nog extra moeten ondersteunen, zoals het aanraakgevoelige scherm om snel het gewenste muzieknummer te vinden of de grafische zoekfunctie van CoverFlow.

Aan antwoorden voor ‘lastige’ vragen is ook gedacht. Deze worden steeds behandeld onder het kopje ‘Bezwaren wegnemen’. Als de klant bijvoorbeeld vertelt dat hij of zij veel meer dan 16GB aan muziek heeft en dat dus nooit op de iPhone gaat passen, dan kan de verkoper bijvoorbeeld iets vertellen over de eenvoudig te gebruiken muziekbeheerfunctie van iTunes. Niet alle antwoorden bij de bezwaarvragen zijn even logisch en lang niet elk bezwaar wordt behandeld, dus we hopen voor de telecomverkopers dat er niet teveel lastige klanten voor hun neus zullen staan (alhoewel er natuurlijk meer dan voldoende telefoons zijn die een hoop onbrekende features op de iPhone wel bieden, zoals synchronisatie via Bluetooth; ook als ‘zwak punt’ in het cursusboek genoemd).

Overigens is in het cursusboek ook nog een ander interessant item te vinden: Visual Voicemail zal niet gelijk bij de lancering van de iPhone 3G in Nederland actief zijn, maar “komt er snel aan”. Hoe “snel” dat is wordt verder nergens meer vermeldt. Wordt dus vervolgd!

Het cursusboek is 4,4MB groot en beschikbaar in PDF-formaat via All About Phones.

Met dank aan Danijel voor de nieuwstip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2008, 8:59
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.