Ophef in Nieuw-Zeeland over extreem dure iPhone 3G-tarieven

Vodafone heeft de abonnementsprijzen voor de iPhone 3G in Nieuw Zeeland bekendgemaakt en dat leidde op het eiland tot geschokte reacties. Bij een abonnement van $130 per maand betaal je nog $449 bij voor de 8GB iPhone 3G en $599 voor de 16 GB iPhone 3G. Daarbij krijg je 250 belminuten, 600 sms-berichten en 500 […]

iPhone VodafoneVodafone heeft de abonnementsprijzen voor de iPhone 3G in Nieuw Zeeland bekendgemaakt en dat leidde op het eiland tot geschokte reacties. Bij een abonnement van $130 per maand betaal je nog $449 bij voor de 8GB iPhone 3G en $599 voor de 16 GB iPhone 3G. Daarbij krijg je 250 belminuten, 600 sms-berichten en 500 MB aan data. Om toch op het magische prijspunt van $199 uit te komen (1 New Zealand dollar heeft een waarde van US$0,75) moet je een abonnement van $250 per maand afsluiten en je krijgt dan 1 GB dataverkeer.

Hoewel er eerst werd gesproken over de mogelijkheid om een prepaid iPhone aan te schaffen blijkt dit nu toch niet mogelijk. Speciale iPhone-simkaarten moeten ervoor zorgen dat alleen gebruikers met een abonnement het toestel kunnen gebruiken. Mocht je toevallig aan het backpacken zijn en het plan hebben om als eerste ter wereld een iPhone 3G te kopen (ook al is het met waanzinnig duur abonnement), dan kun je een poging wagen en je slaapmatje uitrollen bij drie winkels: in Auckland, Wellington en Christchurch.

De website van Vodafone crashte toen Vodafone voor het eerst plannen over de iPhone 3G bekendmaakte, maar door de hoge abonnementsprijzen is de interesse intussen getemperd. Er is al een petitie gestart.

Via: NZ Herald

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2008, 10:00
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.