iOS 5.1.1 na een week op circa 50 procent van de iPhones

Een week na de lancering van iOS 5.1.1 is de nieuwe firmware op bijna de helft van de iPhones en andere iOS-apparaten te vinden. Dat blijkt uit data van ontwikkelaar David Smith. Vooral mensen met iOS 5.1.0 blijken te upgraden.

iOS-5-1-1Afgelopen maandag kwam iOS 5.1.1 uit, een tussentijdse update met verbeteringen voor HDR-foto’s en AirPlay. Bijna week later is één ding zeker: bijna de helft van de iPhone-bezitters heeft de update geïnstalleerd. Apple geeft zelf geen cijfers over de snelheid waarmee iOS-updates zich verspreiden, maar het is wel af te lezen uit de logbestanden van ontwikkelaars. David Smith, maker van de app Audiobooks, heeft in een grafiek aangegeven welke iOS-versie zijn klanten gebruiken.

Daarbij blijkt een vrij stabiele groep die nog op iOS 4.x en op iOS 5.0.1 zit en een (bijna verwaarloosbare) groep met iOS 3.x. Opvallend is dat er vlak na het beschikbaar komen van iOS 5.1.1 geen plotselinge update-gekte was. Die indruk kreeg je wel als je de reacties onder ons artikel las. In plaats daarvan blijken mensen heel geleidelijk over te stappen naar iOS 5.1.1, steeds zo’n 7,5 procent per dag.

Het gaat eigenlijk alleen ten koste van iOS 5.1.0, dat met een even gelijkmatig tempo afneemt. Afgelopen vrijdag was iOS 5.1.0 nog de meestgebruikte versie van iOS, maar dat zal inmiddels in het voordeel van iOS 5.1.1 zijn veranderd. Bij eerdere firmware-updates zag het er patroon er ongeveer hetzelfde uit. Ontwikkelaar David Smith constateert ook dat de verschillen per apparaat nogal uiteenlopen. Bij de iPhone zit 14% van de gebruikers nog op iOS 4.x maar bij de iPod touch is dat 30%. Wel blijkt dat over-the-air updates het tempo van de updates iets heeft versneld.

iphone update 5-1-1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2012, 12:15
Categorie iOS
Onderwerp ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.