Installer v4 snel verwacht en grondig verbouwd

Installer 4.0 komt eraan, waarin problemen met teveel dataverbruik en compatibiliteit zijn opgelost. De pakketten zijn straks compacter en worden gefilterd op firmwareversie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Installer 4.0Met alle gekte rond de iPhone 3G lijkt het alsof we de iPhone-gebruikers van het eerste uur uit het oog zijn verloren. Dat is niet het geval: het is eerder zo dat er op dit moment niet veel aankondigingen voor nieuwe applicaties buiten de App Store zijn en zolang firmware 2.0 nog niet geïnstalleerd kan worden valt er ook op dat punt nog niet zoveel nieuws te melden (hoewel dat hopelijk snel zal veranderen). Toch komt er op korte termijn iets leuks aan: een nieuwe versie van Installer. Versie 4 is in de laatste fase van ontwikkeling en bevat een aantal vernieuwingen.

De blog van RipDev vertelt dat er is besloten het formaat van de repository te wijzigen. Sinds versie 1.0 van Installer waren er geen wijzigingen in het formaat doorgevoerd, maar omdat software die voor firmware 1.1.4 is gemaakt toch niet op firmware 2.0 draait leek dit een goed moment om de overstap te maken.

In versie 4.0 zijn ook twee andere problemen opgelost: bandbreedte en compatibiliteit. Telkens wanneer Installer een source vernieuwt levert dat dataverkeer op. Voor grote sources zoals de Ste Packaging of iFoneguide.nl gaat het daarbij om hoeveelheden van zo’n 700 Kb of meer per keer. Dat levert gemakkelijk honderden gigabytes aan dataverkeer op. Het nieuwe repositoryformaat lost dit op door compactere pakketten te downloaden waardoor de gebruikte bandbreedte driemaal kleiner is. Het compatibiliteitsprobleem is opgelost door een slim filter, dat alleen pakketten downloadt die geschikt zijn voor de firmwareversie die op jouw iPhone draait.

Installer 4.0 zal onmiddellijk of vlak na de release van het nieuwe Pwnage Tool van het iPhone Dev Team beschikbaar komen.

Via: Rip Dev Blog, met dank aan Daniël voor de nieuwstip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:41
Categorie Jailbreak
Onderwerp installer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.