‘Apple heeft geen systeem voor App Store-beoordelingen’

Volgens een medewerker van Apple bestaan er geen richtlijnen om applicaties voor de App Store goed te keuren of af te wijzen. Iedereen doet maar wat.

dobbelsteenMensen vragen zich wel eens af wat het systeem is, dat Apple hanteert voor App Store-afwijzingen. Is er een soort checklist, die af en toe wordt aangepast? Of ligt het maar net aan het humeur van de reviewer? Is er eigenlijk wel een goedkeuringsproces, of zit er een stagiaire die willekeurig op een knop drukt? Just Another iPhone Blog vroeg zich dat ook af: het lijkt of er iemand met een persoonlijkheidsstoornis achter de knoppen zit, of een team dat duidelijk niet op één lijn zit. Van een betrouwbare bron hoorde JAiP dat het laatste het geval is.

Er zit een compleet team van applicatiereviewers in Cupertino. Elk van hen maakt een beslissing op basis van een subjectieve inschatting. Er zijn geen richtlijnen en er is ook geen lijst met verboden onderwerpen of ‘vieze’ woorden. Het is daardoor vooraf niet in te schatten welke applicaties wel en niet zullen worden goedgekeurd. Een bijkomend probleem is dat de App Store overspoeld wordt door meer applicaties dan Apple vooraf waarschijnlijk had voorzien.

Via: Just Another iPhone Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2009, 19:45
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.