Inkling maakt met Habitat een concurrent van iBooks Author

Inkling Habitat is een nieuwe mogelijkheid om ebooks te maken. De software werkt cross-platform met HTML5 en XML. Aanvankelijk was de software vooral op iPad gericht, maar dit nieuwe tool maakt het ook geschikt voor andere apparaten.

inkling habitatBiedt iBooks Author nog niet alles wat je zoekt, dan is er nu Habitat van Inkling. Habibat maakt gebruik van HTML5 en XML om boeken voor diverse platformen te maken. Het belangrijkste verschil met iBooks Author is dat het aantal ondersteunde platformen veel breder is (inclusief de webgebaseerde Inkling-ebooklezer) en dat je met meerdere mensen aan een boek kunt werken. Ook grote teams die een document moeten delen en samenwerken kunnen met Inkling’s Habitat aan de slag.

Met behulp van revisielijsten kun je zien welke wijzigingen zijn doorgevoerd en kun je eventueel een serie wijzigingen pushen naar mensen die het digitale boek gekocht hebben. Dat werkt als volgt: als het uitgeefteam bijvoorbeeld een tikfout in een boek ontdekt, kan de correctie meteen op afstand worden gepusht naar de lezers. Hiermee onderscheidt het zich niet meteen van Apple’s oplossing, want ook daarbij is het mogelijk om studieboeken later een update te geven.

Aanvankelijk waren de boeken van Inkling vooral op de iPad gericht, maar met dit nieuwe tool wordt het aantal mogelijkheden veel groter. Sinds 2009 wordt de app intern al gebruikt door Inkling, voor partners als Pearson, McGraw-Hill, Wiley en Elsevier. Er zijn nu 115 werken beschikbaar die met de tool zijn gemaakt en Inkling heeft deals getekend met de zes grote uitgeverijen in de VS. Gebruik van Habitat is gratis, maar Inkling vraagt een percentage van de verkoopprijs per boek (rond de 30%, maar dit varieert). De boeken zijn te koop via Inkling zelf en als apps via de App Store. Wat daarbij opvalt is dat de prijzen wel behoorlijk wat hoger liggen dan de maximaal $15 kostende boeken die Apple heeft beloofd.

Inschrijven: via Inkling Habitat
Downloaden: Inkling (gratis)
Voorbeelden van boeken: The Professional Chef (€39,99) en Essential Cell Biography (€59,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2012, 18:36
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.