Importdroom Zwitserland verleden tijd: prijs iPhone verhoogd

In Zwitserland was de iPhone 3G altijd het goedkoopst: slechts 325 euro per toestel. Swisscom heeft echter de prijzen flink verhoogd, waardoor het aantrekkelijker wordt om een iPhone simlockvrij in België te halen.

swisscom1Veel Nederlanders en andere Europeanen, hebben al vroeg ontdekt dat je voor een goedkope iPhone naar Zwitserland moest gaan. Tot voor kort kostte de 8GB-versie daar omgerekend zo’n 325 euro. De 16GB-variant wisselde in het land voor zo’n 385 euro van eigenaar, mits je aan de koopregels voldeed. Beide versies bevatten wel een Swisscom-simlock, maar daar viel met een unlockkaartje en zeker sinds kort met de release van de softwareunlock makkelijk iets aan te veranderen.

Dat zag Swisscom ook in. Het telefoonbedrijf heeft iets gedaan wat je in de huidige tijd van de kredietcrisis niet vaak ziet, namelijk de prijzen van de iPhone flink omhoog gegooid. Voor precies dezelfde iPhone betaal je nu ongeveer 525 euro (8GB) en 606 euro (16GB). Dat maakt de iPhone in Zwitserland kopen een stuk minder interessant, zeker omdat je in het veel dichterbij gelegen België voor precies hetzelfde bedrag een simlockvrije 8GB koopt. Voor 9 euro meer dan de Zwitserse 16GB-iPhone koop je een Belgische variant zonder simlock.

Wie toch een gesimlockte iPhone wil hebben, is het goedkoopste uit in Oostenrijk. Daar kost de 8GB-variant 389 euro en zijn grotere broertje 469 euro. In Amerika is de iPhone nóg goedkoper te krijgen, maar daarvoor zul je een Amerikaan moeten kennen die op zijn naam voor jou een abonnement wil afsluiten en dat weer wil afzeggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2009, 12:00
Categorie Providers
Onderwerpen import, kopen, zwitserland

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.