iHelicopter, een RC-helikopter van ‘Nederlandse’ bodem

Nederlander Gerard Nieuwenhuis brengt de iHelicopter op de markt, een concurrent voor de Helo TC, iRemoco en soortgenoten. De helikopter is verkrijgbaar voor zo'n €42,50.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

ihelicopter zwartGoed. Het is niet de eerste RC-helikopter die je met je iPhone kunt besturen, maar een beetje concurrentie is nooit verkeerd. En concurrentie is er genoeg: eerder schreven we al over de iRemoco, de Helo TC van hoesjesmaker Griffin en de meest bekende RC-helikopter: de A.R. Drone. De iHelicopter wordt op de markt gebracht door Gerard Nieuwenhuis, die eerder handelde in iCushions.

De iHelicopter is verkrijgbaar in 4 verschillende modellen, allemaal met een metalen structuur die volgens de website flink wat stootjes kan weerstaan. Je kunt kiezen uit een zwarte, witte of zilveren verflaag wanneer je de heli bestelt. De helikopter lijkt veel op de helikopters die Griffin rond de kerst zal gaan verkopen en op de iRemoco. De heli gaat dan ook bijna net zo lang mee, bij beide krijg je zo’n 8 tot 10 minuten aan vliegtijd.

ihelicopter ir-zenderNet als de RC-helikopters die al verkrijgbaar zijn, heb je ook voor deze helikopter een applicatie nodig. Met de app kun je dan de helikopter via de accelerometer of via de knoppen op je iPhone-scherm besturen. Ook heb je daarvoor de bijgeleverde IR-zender nodig, die je in de audio-ingang van je iPhone inplugt. Hierbij moet je opletten dat je het geluid op maximaal zet, anders zal de remote niet werken.

De iHelicopter is verkrijgbaar voor $59,95 wat omgerekend zo’n €42,50 is. De verzendkosten zijn bij de prijs inbegrepen. Bestellen kan op de speciaal daarvoor opgerichte website. Bijgeleverd zijn 2 reserve rotoren en een staartrotor, zodat ook een eventuele brokkenpiloot nog een tweede kans gegund is. De benodigde app is gratis verkrijgbaar in de App Store.

Voor een impressie van de de helikopter kun je onderstaand filmpje bekijken.

Dezelfde helicopter is ook via DealExtreme verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2011, 17:53
Categorie Accessoires
Onderwerp helikopter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.