iDoorcam: slimme deurbel met webcam en spraakfunctie

De iDoorcam is een slimme deurbel met ingebouwde webcam. Zodra iemand op de deurbel drukt kun je praten, een foto maken of beelden opnemen.

iDoorcamWe hebben op iPhoneclub wel vaker slimme deurbellen besproken: ze sturen een seintje naar je iPhone op het moment dat iemand op de deurbel drukt. Maar ja, dan weet je nog steeds niet wie er voor de deur staat. Een betere oplossing is te vinden bij HomeWizard: dankzij de nieuwe snapshot-functie kun je een foto laten maken van de persoon die op de bel drukt. We schreven er onlangs over. Nu is er een oplossing die eigenlijk alles combineert: een deurbel, webcam en mogelijkheid om terug te praten. De iDoorcam kost $127 en wordt vanaf oktober geleverd.

Aan alleen een foto heb je niet zoveel. Er zal maar een koerier aanbellen met een pakketje, terwijl jij net op je werk zit. Via de iDoorcam kun je meteen gaan praten en bijvoorbeeld vragen of het pakketje bij de buren kan worden afgeleverd (nee, niet bij de buren waarmee je toevallig mot hebt, maar die aan de andere kant). De iDoorcam lijkt daarom wel wat op de DoorBot, die we eerder op iPhoneclub hebben besproken. Ook die heeft een deurbel, webcam en spreekmogelijkheid.

idoorcam ipad iphone

Bij de iDoorcam heb je een iPhone-app met vier opties: opnemen, foto maken, geluid aan/uit en mute. Je kunt een soort ‘telefoongesprek’ voeren via de webcam. Blijkt het een vervelende verkoper te zijn, dan hang je met de knop ‘End call’ weer op. De camera wordt geactiveerd zodra iemand op de deurbel drukt, waarna er een alert binnenkomt op iPhone of iPad. Android-toestellen worden nog niet ondersteund.

Meer info op iDoorcam.com. Bestellen kan via Indiegogo en je moet $127 neertellen om nog mee te doen. De early adopter-pakketten van $99 zijn helaas al uitverkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2013, 20:49
Categorie Accessoires
Onderwerp deurbel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.