iCulture Weekend: WadsApp is geen WhatsApp en iBeacons maak je zelf

In iCulture Vandaag: Jony Ive haalt 13 miljoen op, WhatsApp komt misschien later en met MacBeacon maak je zelf een Beacon van je iMac.

Red-Auction-blokjeOffline geweest tijdens het weekend? Dan praten we je snel bij over al het nieuws dat op iPhoneclub en iPadclub is verschenen. Ons topstuk was natuurlijk de review van de iPad mini Retina. Maar ook: veel nieuws over Jony Ive. Updates voor Radium, Waze en Triposo. En iOS 7 brengt twee ontwikkelingen in een stroomversnelling: iBeacons en de nieuwste generatie gehoorapparaten. Dankzij MacBeacons kan iedereen zelf met iBeacon-technologie bezig gaan en dankzij Apple komen er nieuwe hoortoestellen die rechtstreeks audio vanaf de iPhone kunnen streamen.

Radium laat zien hoe het moet

album-radiumOp het eerste gezicht denk je: dit is helemaal niet spannend. Radio-app Radium bracht een update uit die volgens de omschrijving nieuw veel bijzonders bevatte. Ja, een mooi nieuw design voor iOS 7, maar daar vullen we op iPhoneclub geen heel artikel mee. En om nou alles wat al eerder is gezegd nog eens te herhalen… “Mag ik je nog wel wijzen op mijn laatste tweets?”, protesteerde redacteur Bart. “Het is écht een gave app!” En zo kon het gebeuren dat Radium toch nog een tweede kans kreeg. Niet alleen omdat de app tijdelijk gratis is en dus wel wat extra aandacht verdient. Maar ook omdat het gewoon heel knap is gedaan. Elke albumhoes loopt naadloos over in de interface van de app. Dit is wat Apple zelf met de Muziek-app had moeten doen!

Verder lezen: Radium voor iPhone maakt indruk met spectaculair nieuw uiterlijk

Meer apps dit weekend:

 • Marvin is een geweldige app om ebooks te lezen. Nu in een gratis variant, terwijl de betaalde Marvin-app ook een paar dagen gratis was (inmiddels niet meer).
 • In App Gemist hadden we onder andere de nieuwe Allerhande-app.
 • iKids keek naar de apps Easy Studio, Kaas en Koos en Mijn Meetkunde.
 • De DrawQuest tekenopdrachten-app is nu ook op de iPhone te gebruiken.
 • Bij de Tijdelijk gratis-apps hadden we het óók over Marvin en Radium.
 • WhatsApp toch… Een van de meestgebruikte apps op iOS heeft nog steeds geen update gekregen. Het bedrijf zelf doet geheimzinnig en dus zijn het de praatgrage betatesters die het geruchtenvuur af en toe opstoken. Is WhatsApp vertraagd? Of maken we ons allemaal een beetje té druk over een app-update, die vanzelf een keertje komt?
 • Over WhatsApp gesproken: heel wat mensen kregen zaterdagavond een hartverzakking toen we een artikel publiceerden over WadsApp. Twee mooie nieuwe apps over de waddeneilanden Texel en Terschelling. Leuk gevonden, die naam.
 • Binnenkort ook op jouw dashboard: Waze-navigatie met bekende stemmen. De eerste stem van een bekende artiest spreekt vooral Amerikanen aan; hopelijk komen er ook meer lokale stemmen.
 • Voor de hypochonders onder onze lezers: Sickweather, de app die op een kaart laat zien waar ziektemeldingen zijn gedaan.
 • Triposo 3.0 is een grote update van de toeristische app, die je naar de beste plekjes in elke wereldstad stuurt.
 • Google+ gooide er een update tegenaan, zodat je je foto’s voortaan in volle glorie kunt backuppen.

En, bevalt ie?

iPad mini retina 4 keer spotlightDe iPad mini Retina is de iPad waar we naar hebben uitgekeken. Voor het eerst is er een kleine iPad die technisch gezien niet onder doet voor het grote 9,7-inch model. De prijs en de batterijduur wist Apple ook onder controle te houden. Maar is alles goud wat er blinkt, of zitten er ook een paar verbeterpunten aan? We zaagden de iPad mini Retina op allerlei manieren door en velden ons oordeel.

Verder lezen: iPad mini Retina review

Meer nieuws dit weekend:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2013, 9:45
Categorie Round-up
Onderwerp iculture weekend

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.