iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was woensdag 23 oktober

In de iCulture Vandaag van woensdag 23 oktober: alle bugfixes van iOS 7.0.3 op een rij en een stuk over rijzitters bij de Apple Store.

iPhone 5s rij 2Het duurde vanochtend nog ruim 48 uur voor de verkoop van de iPhone 5c en 5s in Amsterdam, maar de eerste wachtenden klapten desondanks hun tuinstoelen uit. Het waren Tristan en Olivier, twee broers uit Bergen. iCulture ging bij ze op bezoek en vroeg ze naar hun beweegredenen. Daarnaast was vandaag natuurlijk ook “the day after”. Na het iPad-evenement zetten we op een rij wat de internationale pers over de nieuwe iPads berichtte, schreven we over de apps die Apple heeft geüpdatet en zetten we op een rij welke problemen iOS 7.0.3 heeft verholpen.

iCulture

Nieuws

 • Het gisteravond door Apple uitgebrachte iOS 7.0.3 bevat een fikse waslijst aan bugfixes, toevoegingen en verbeteringen. In een artikel zetten we even op een rij welke grote problemen exact zijn verholpen met het installeren van de update.
 • Apple heeft in iOS 7.0.3 de optie ‘Verminder beweging’ in de instellingen van je iPhone flink verbeterd. Goed nieuws voor alle klagers die misselijk werden van alle bewegingen en parallax-effecten, maar voor de rest van ons voelt de iPhone ook een stuk sneller dan voorheen.
 • Met nog twee dagen te gaan komt de verkoopstart van de iPhone 5s en iPhone 5c in Nederland steeds dichterbij. Aan het Leidseplein in Amsterdam zijn de eerste wachtenden al gesignaleerd. We hebben de twee rijzitters kunnen spreken, en in dit artikel lees je het verhaal over de twee broers.
 • Tele2, T-Mobile en KPN hebben carrier updates uitgebracht die nieuwe functies aan de iPhone toevoegen. Tele2-gebruikers hebben na de update toegang tot de Noodmeldingen-schakelaar, die kan worden geactiveerd om berichten via NL-Alert te ontvangen. Bij T-Mobile en KPN is er na de carrier update een 4G-schakelaar aan de iPhone 5, iPhhone 5s en iPhone 5c toegevoegd
 • Gisteravond was het dan eindelijk zover: Apple presenteerde zowel de nieuwe iPad Air als de iPad mini met retinascherm. In dit artikel doen we een greep uit de hands-on-verslagen die inmiddels online zijn verschenen.
 • Ondertussen introduceren accessoiremakers ook hun iPad Air-cases.

Apps

 • Apple stelt haar vernieuwde documenten-apps iWork en haar creatieve apps iLife gratis beschikbaar voor iedere nieuwe bezitter van een iPhone, iPod touch, iPad of Mac. In dit artikel proberen we alle vragen te beantwoorden.
 • Na het uitbrengen van iOS 7.0.3 kunnen klanten van ABN AMRO hun Mobiel Bankieren app niet meer gebruiken. De app start wel op, maar sluit af zodra je inlogt.
 • Los in ’t bos is een buitenspeel-app voor kinderen van 9-12 jaar. De app maakt gebruik van augmented reality en heeft als doel het planten van virtuele bomen.
 • Een leuke wijn-app, zeker als je je graag omgeeft met andere wijnliefhebbers: Wine with Friends.
 • Een mailapp die in uitstraling en overzicht wel eens heel veel mensen zou kunnen aanspreken: Molto. Dat is de nieuwe naam van Incredimail, dat het op de iPad al aardig deed en nu ook voor de iPhone te downloaden is.
 • De nieuwe notitie-app All mist de handige webintegratie die zo goed is aan Evernote, maar wil gebruikers voor zich winnen met een veelzijdigheid aan functies en een fraai ontwerp.
 • YouTube-speler FoxTube heeft een nieuwe app uitgebracht, genaamd FoxTube 3. De nieuwe app is vormgegeven in de stijl van iOS 7, met zwevende knoppen en een plat design.
 • Apple ook de Podcasts-app en Zoek mijn iPhone van updates voorzien. In deze nieuwe versies wordt vooral één ding toegevoegd: een compleet vernieuwd uiterlijk in de stijl van iOS 7.

Ook leuk

 • In de iCulture Deals staat vandaag een iPhone-bloeddrukmeter voor maar 60 euro, afgeprijsde iTunes-cadeaukaarten en wederom de nodige apps en games voor zowel iOS als Mac.
 • In de iCulture speelt behandelen we Alhambra Game, de digitale versie van een bordspel dat je eigenlijk geen bordspel mag noemen. En we knokken met paddenstoelen. Mooi werk hebben we.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2013, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.