iculture-vandaag
iCulture Vandaag
seattle_shutterstock_68154490

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 4 november 2014

In iCulture Vandaag op dinsdag 4 november 2014 alles over de vanmorgen verschenen iOS 8.1.1 beta, het Nederlandstalige Swype en veel meer.

seattle_shutterstock_68154490Iedere dag komen er op iCulture flink wat artikelen voorbij. Zoveel zelfs, dat je soms het één en ander wellicht over het hoofd ziet. Maar niet gevreesd: aan het einde van elke werkdag zetten we alles nog eens rustig op een rij in iCulture Vandaag. Zo zie je in één oogopslag welke belangrijke artikelen je ditmaal echt niet mag missen. Met uiteraard vandaag alles over de vanmorgen verschenen iOS 8.1.1 beta.

iCulture

Nieuws

Apps

  • Omnistat laat je nuttige statistieken plaatsen in het Berichtencentrum van je iDevice.
  • KopieID is een nieuwe app van de overheid om paspoortfraude tegen te gaan.
  • SnoreLab is een snurkmeter die met Apple’s Gezondheid-app synchroniseert.
  • eCab is een nieuwe taxi-app die de concurrentie met Uber aangaat.
  • iOS-toetsenbord Swype ondersteunt nu de Nederlandse taal.

Accessoires

Rubrieken

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Pinterest 4.0 iPhone iPad

  • (afgebeeld) Een lekkere lik verf. Dat komt Pinterest tegemoet in versie 4.0. De applicatie waarop je inspiratiebronnen deelt met andere gebruikers, moet ook sneller zijn dan voorheen en je moet nu een favoriet item bovenaan de hoofdpagina van je profiel kunnen pinnen.
  • BlaBlaCar, de leukste carpoolapp momenteel in de Nederlandse App Store, is sneller en stabieler op de iPhone na een nieuwe update. De applicatie kan onder iOS 8 of nieuwer bovendien automatisch je locatie selecteren als je een rit zoekt.
  • Ontwikkelaar Doo timmert flink verder aan haar scanner-app. Nu heeft Scanbot een zwart-wit filter waarmee je meer structuur van afbeeldingen behoudt bij het inscannen. Je kan nu vegen om terug te gaan in een document en pagina’s opslaan in het fotoalbum gaat probleemloos. Voor betaalde gebruikers is vooral de OCR-tekstherkenning verbeterd.
  • Deze universele mailapp maakte laatst al een visuele sprong voorwaarts naar versie 5.0, maar maakt het in versie 5.2 nu echt af. De applicatie is geoptimaliseerd voor iOS 8, de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Daarnaast kan je meerdere e-mails tegelijk selecteren en beheren, worden mails getoond in een conversatieweergave en is het opstellen van een nieuwe e-mail makkelijker geworden.
  • Achmea had al een aparte iPhone-app voor schade melden, maar toch is het een van de functies in de nieuwe iPhone-app Even Appen van Achmea. Dat lijkt op een nieuwe verzamelapp, waarin je ook je verzekeringen bekijkt.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.