HyvesConnect-plugin voor ShareKit uitgebracht: eenvoudiger delen op Hyves

Peperzaken heeft een HyvesConnect-plugin voor ShareKit uitgebracht, bedoeld voor app-ontwikkelaars die Hyves-functionaliteit in hun app willen aanbrengen. De code van deze plugin is open source en daardoor voor alle ontwikkelaars vrij te gebruiken.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

HyvesConnect ShareKitShareKit is een open-source project voor iOS waarbij elke ontwikkelaar eenvoudig social media-functies aan zijn of haar apps kan toevoegen. Standaard worden een aantal social media-diensten ondersteund, zoals bekende diensten als Facebook, Twitter, Tumblr, Instapaper, Delicious en Read It Later. Wilde je als Nederlandse ontwikkelaar echter een Hyves-knop toevoegen aan je app, dan was dat op heden met Sharekit niet mogelijk, ondanks diverse oproepen en initiatieven daartoe op de Facebook-groep voor Nederlandse iOS-ontwikkelaars iPhone Dev NL. Dankzij een gezamenlijk initiatief van drie partijen (Peperzaken, Hyves en iPhoneclub) is in die tekortkoming nu voorzien: er is een HyvesConnect-plugin beschikbaar voor alle ontwikkelaars die ShareKit gebruiken voor het delen op sociale netwerken.


De basis van de HyvesConnect ShareKit-plugin is door Peperzaken en meer in het bijzonder Martijn de Haan (@martijndeh) geprogrammeerd voor de Nu.nl iPhone- en iPad-app, die al langer de optie hebben om artikelen op Hyves te delen. Na bemiddeling van iPhoneclub (ondergetekende) hebben Peperzaken en Hyves de handen ineen geslagen om de ShareKit-plugin verder te standaardiseren op de al bestaande HyvesConnect-api. Dirk-Jan Huizingh, managing director van Peperzaken zegt erover:

Toen we benaderd werden door iPhoneclub hebben we direct aangegeven open te staan voor het opensourcen van de Hyves integratie. We zijn blij met het goede klimaat onder de developers en de community van gebruikers.

Het resultaat van die samenwerking is op speciaal verzoek van iPhoneclub vandaag dus officieel teruggegeven aan de open-source gemeenschap zodat andere (Nederlandse) ontwikkelaars ook over deze extra module kunnen beschikken, zonder dat daar extra ontwikkel- of licentiekosten voor nodig zijn. Hyves zag de plugin ook graag verschijnen, want het zal betekenen dat Hyves makkelijker in meer apps beschikbaar kan komen. Derk Braakman, de verantwoordelijke product manager vanuit Hyves:

We zijn blij met het initiatief van Peperzaken dat zij dit open-source beschikbaar willen stellen. Op deze manier kan iedere app het delen op Hyves makkelijk integreren.

Hyves zal vanaf nu ook het onderhoud van de plugin blijven verzorgen. Meer info lees je op de blog van Peperzaken of in de uitgebreide read-me in Peperzaken’s github-repository. Er is ook een voorbeeldapplicatie beschikbaar, zodat elke ontwikkelaar ermee aan de slag kan.

Meer info en downloaden: Peperzaken’s github

Ben je ontwikkelaar of geïnteresseerde app-gebruiker en heb je nog niet eerder van ShareKit gehoord, dan is onderstaand filmpje verhelderend:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties of Hyves wel of niet relevant is, worden als off-topic beschouwd en verwijderd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 juli 2011 om 14:15
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.