Hulp voor de beginnende jailbreaker in de vorm van ToolJail (jailbreak)

ToolJail is zoals de naam al een beetje doet vermoeden een tool die je helpt bij het jailbreaken van je iPhone of iPod Touch. ToolJail is sinds kort ook in het Engels beschikbaar.

ToolJail is zoals de naam al een beetje doet vermoeden een tool die je helpt bij het achterhalen van de mogelijkheden wat betreft het jailbreaken van je iPhone of iPod Touch. Daarnaast biedt de software uitleg bij de daarvoor te volgen stappen en voor het bereiken van de DFU- en restore-modus. ToolJail is sinds kort ook in het Engels beschikbaar.


Eén van de hulpmiddelen die je in ToolJail kunt vinden is het onderdeel Jailbreak – Tutorials. In dit onderdeel vind je een aantal drop-down menu’s waarmee je details over jouw iPhone of iPod Touch aan kunt geven. Na de onderdelen die van toepassing zijn in te hebben gevuld, click je op de knop Search om te zien of het mogelijk is om jouw specifieke iPhone of iPod Touch te jailbreaken. Als dit het geval is, verschijnt ook meteen de knop Start tutorial met meer informatie over hoe je dit kunt doen.

Als je hulp nodig hebt om bepaalde details te achterhalen, selecteer je How can I find out? voor meer informatie over hoe je er bijvoorbeeld achter komt welke versie van iBoot je hebt op een iPhone 3GS. De informatie in ToolJail is helaas nog niet helemaal perfect of in ieder geval onvolledig, aangezien ToolJail voor de iPhone 3GS en iPods Touch (2e generatie MC-model en 3e generatie) met de nieuwe iBoot die wél tethered te jailbreaken zijn aan geeft dat deze niet te jailbreaken zouden zijn.

Daarnaast vind je in ToolJail het onderdeel DFU and Recovery Mode, waarin je handleidingen vindt hoe je een iPhone of iPod Touch in de DFU- en recovery-modus kunt krijgen. De handleidingen die je hier vindt, lopen stap voor stap met je langs de knoppen die je in moet drukken en tellen met je mee hoe lang je dat moet doen. In dit onderdeel vind je ook informatie hoe je een iPhone of iPod Touch juist weer uit de DFU- en recovery-modus kunt krijgen.

In het onderdeel Downgrade vind je een handleiding hoe je kunt downgraden naar een lagere firmware op een iPhone 3GS, 2e generatie (MC-model) of 3e generatie iPod Touch. Om op deze manier te downgraden heb je de handtekening van Apple voor een eerdere firmware nodig (ECID SHSH). Je kunt daarvoor ook onze handleiding Herstellen naar firmware 3.1.2 of eerdere versies gebruiken die ook plaatjes bevat bij de te volgen stappen.

Tot slot vind je in ToolJail het onderdeel Links, met daarin links naar allerlei software die van belang kan zijn bij het jailbreaken van een iPhone of iPod Touch, variërend van de laatste versies van blackra1n en redsn0w tot officiële firmware bestanden en de bootloaders die je nodig hebt voor het unlocken van de originele iPhone (2G).

ToolJail 1.2.1 is beschikbaar voor Windows in het Duits, Engels en Italiaans.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 maart 2010 om 12:43
Categorie
Jailbreak
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.