Hoofdrekenen oefenen met nieuwe Nederlandse webapp

Met de nieuwe Nederlandse webapplicatie Hoofdrekenen / Arithmetic Problems kun je leren hoofdrekenen door het oplossen van sommen. De webapp is op de desktop en op de iPhone te gebruiken.

Arithmetic ProblemsWe zouden het bijna vergeten dat er ook nog dagelijks nieuwe webapps worden gemaakt. Soms zijn er Nederlanders die iets ontwikkelen en bij Apple in de smaak vallen: zo is de webapplicatie Arithmetic Problems van Niels van Ruller nu als feature op de website van Apple te vinden. Er is ook een Nederlandse versie van Arithmetic Problems, waarmee kinderen kunnen leren hoofdrekenen. De applicatie genereert sommen op basis van willekeurige getallen, in vijf verschillende moeilijkheidsgraden.


Met de aanwijzingen op de tipspagina kan je manieren leren om effectiever te hoofdrekenen. Kinderen kunnen de app gebruiken om voor school te oefenen en voor volwassenen kan het een leuke manier zijn om hun hersenen te trainen. De app is zowel op desktop als op de iPhone te gebruiken, maar ziet er op de iPhone heel anders uit dan op de pc. Zo krijgen iPhone-gebruikers cijfer-toetsen te zien waarmee ze de antwoorden kunnen invoeren. De layout verandert als je het toestel kantelt. De iPhone-versie is reclame-vrij en blijft dat ook.

Nederlandse versie: Hoofdrekenen Oefenen
Tip van Niels van Ruller (ontwikkelaar)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 november 2008 om 14:01
Categorie
Apps
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.