Hoi, Hi, Bonjour, Ciao: WeChat vertaalt nu je berichten

WeChat voor iPhone heeft nu een vertaalfunctie voor berichten. Zo kan je eenvoudig chatten met vrienden uit het buitenland.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

vertalen wechatToen vertaalapps ineens chatfuncties in hun applicaties kregen kon je erop wachten. Op chat-apps die precies het tegenovergestelde doen, namelijk vertaalfuncties in hun chats zetten. Het populaire WeChat is een van de eerste messengers die deze optie introduceert. Wanneer je een bericht hebt verzonden kun je deze simpelweg ingedrukt houden, op het pijltje naar rechts tikken en ‘vertaal’ kiezen. De app vertaalt nu jouw bericht automatisch naar de taal die jij bij de instellingen hebt gekozen. Dit betekent dat je vanuit het Nederlands met vrienden in het Engels, Italiaans, Frans en Duits kan praten, maar ook in het Japans, Chinees en een heleboel andere talen.

vertalen wechatHet is overigens ook mogelijk om een tekst van één vreemde taal naar een andere te vertalen. Tik bijvoorbeeld iets in het Engels, en zet de taal bij Instellingen op Italiaans. “How are you” wordt nu “Come stai”. Uiteindelijk is de kwaliteit van de vertalingen niet altijd perfect (vergelijkbaar met Google Translate), maar is ons duidelijk dat deze nieuwe functie zeer handig voor contact met buitenlandse vrienden of kennissen kan zijn. Met deze update voegden de ontwikkelaars bovendien de mogelijkheid om meerdere berichten in je favorieten te plaatsen toe, net als de optie om berichten te taggen zodat je ze later makkelijk kunt terugvinden.

Over WeChat: de app is met meer dan 300 miljoen gebruikers en 500 miljoen geschatte registraties een van de grootste en populairste messaging-apps ter wereld, maar is in Nederland en België nog niet razend populair. De app heeft ingesproken berichten en een walkie talkie-stand waarin je met 40 mensen tegelijk kan praten door steeds alleen een knop in te drukken. Daarnaast hebben gebruikers de mogelijkheid om met elkaar te (video)bellen, maar kunnen ze ook een chat met onbekenden in de buurt beginnen. En er is nóg een bijzondere functie: je kan los van de chats momenten delen met vrienden in de app, die vervolgens openstaan voor likes en reacties. Samen met de geanimeerde smileys en de mogelijkheid om verder te chatten op de desktop geven deze functies WeChat een totaalpakket dat uitgebreider is dan veel concurrenten.

Downloaden: WeChat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:13
Onderwerpen messaging, vertalen, wechat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.