iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Vandaag: dit was donderdag 8 mei 2014

In de iCulture Vandaag van donderdag 8 mei 2014 lees je over de update van GoodReader, nieuwe apps als Record Run en Cinamatic en meer.

dermatoscoopVandaag was er weer lekker veel app-nieuws. Zo kwam het populaire GoodReader met een nieuwe versie en kwam Hipstamatic, een van de eerste iPhone-apps die filters over foto’s heen legde, met een nieuwe video-app: Cinamatic. Ook interessant: onderzoekers zijn bezig met het ontwikkelen van een app die huidkanker net zo goed of zelfs beter signaleert dan een arts. Met die app zouden mensen in afgelegen gebieden met weinig medische hulp kunnen kijken of ze een melanoom hebben, en niet te lang met huidkanker doorlopen.

Nieuws

  • In een nieuwe patentaanvraag beschrijft Apple een iPhone die meerdere foto’s tegelijk kan schieten, om die vervolgens aan elkaar te plakken. Hierdoor ontstaat een beeld met een zeer hoge resolutie.
  • Op een nieuwe webpagina deelt Apple de voorwaarden waar zij en regeringsinstanties zich aan moeten houden. Hierin staat vermeld waar Apple zich aan moet houden en wanneer een regering gebruikersgegevens kan inzien.
  • Bij het testen van een nieuwe app – werknaam: DermoScreen – zijn onderzoekers tot de conclusie gekomen dat de applicatie in 85 procent van de gevallen melanomen (de meest gevaarlijke vorm van huidkanker) wist te ontdekken.
  • De geestelijk vader van iMessage en FaceTime heeft Apple verlaten om zich te gaan richten op een nieuwe communicatie-startup. Dat heeft Apple bekendgemaakt.

Apps

  • Hipstamatic vergaarde roem en populariteit, maar het werd een glijdende schaal. Nu is het bedrijf late to the party met een app voor korte video’s – en Hipstamatic weet nog precies waar haar kracht ligt in het nieuwe Cinamatic.
  • De makers van Guitar Hero en Rockband hebben iets nieuws bedacht: een Temple Run-achtig spel op (eigen) muziek. Het spel heet Record Run.
  • Yahoo heeft zijn nieuwsapplicatie News Digest nu ook in de Nederlandse App Store uitgebracht, vergezeld van een speciale editie met internationaal nieuws en een Android-app.
  • Er is een nieuwe versie uitgekomen van de populaire PDF-app GoodReader. GoodReader 4 is een nieuwe applicatie, voor het eerst geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad.
  • Feestjes waar je steeds je iPhone uit je broekzak moet trekken om een foto te maken en de fotograaf op alle foto’s ontbreekt zijn wat de makers van FaceSnap betreft verleden tijd. Die app registreert automatisch gezichten, zodat je een iPhone alleen ergens hoeft te plaatsen.
  • De gratis applicatie RoadSmart laat nu ook files zien. Daar zorgt een update van de iPhone-app voor, die eerder al flitsers, politiecontroles, ongelukken en wegwerkzaamheden in kaart bracht.
  • Toen vertaalapps ineens chatfuncties in hun applicaties kregen kon je erop wachten. Op chat-apps die precies het tegenovergestelde doen, namelijk vertaalfuncties in hun chats zetten. Het populaire WeChat is een van de eerste messengers die deze optie introduceert.
  • Je kunt natuurlijk een Bluetooth-toetsenbordje aan je iPhone of iPad koppelen om sneller teksten te kunnen typen, maar als je dat niet hebt is TextSync misschien een goed alternatief.
  • Adobe Voice voor iPad is verschenen, een app waarmee je snel video’s kan maken zonder te filmen.

Rubrieken

  • Ook vandaag vind je in iCulture Deals de laatste aanbiedingen voor je iPhone, iPad of andere Apple-producten.
  • Iedere week zet iCulture de populairste iOS-apps van de afgelopen week op een rij. Deze lijsten zijn gebaseerd op de weekcijfers van de App Store en bieden daarom meer inzicht dan de hitlijst die je in de App Store-app kunt vinden.
  • In de iCulture Speelt bespreken we het sfeervolle en veelzijdige verdedigingsgame CastleStorm, het bijzondere Kiwanuka en knotsgekke Aliens Drive Me Crazy en Monster Hunter Portable 2.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Tripstr reisdagboek iPhone-app reizen

  • De onlangs besproken reisverslagapplicatie Tripstr (gratis, afgebeeld) neigt meer naar een volwaardig sociaal netwerk met ingang van een nieuwe update. Vanaf nu kan je alle verhalen van de reisverslaggemeenschap lezen in de applicatie. Het betekent dat jouw foto-met-onderschrift verhalen ook voor anderen inzichtelijk worden in een timeline.
  • En een andere, onlangs besproken applicatie die je kan gebruiken om verhalen te vertellen, kreeg ook een fraaie update. Steller (gratis) geeft je nu de touwtjes in handen over welke notificaties je wilt ontvangen. Tevreden met je verhaal, maar je hoeft geen berichten omdat iemand het liket, dan stel je het gewoon in. In- en uitloggen gaat eenvoudiger en met een dubbele tik like je nu verhalen van anderen.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.