Steve Jobs iPhone 4S

Hoe een simpel liedje Steve Jobs aan het dansen kreeg

Maker van het populaire filmpje over het antenneprobleem van de iPhone 4 vertelt drie jaar later hoe Steve Jobs voorafgaand aan de persconferentie op zíjn nummer danste.

Steve Jobs iPhone 4SSteve Jobs werd vaak gezien en geportretteerd als de norse en veeleisende CEO van Apple die alles en iedereen afbrandde wat niet naar zijn zin was. Maar af en toe verschijnen er van die verhalen die ons een heel andere, meer menselijke, kant van de overleden Apple-oprichter laten zien. Je herinnert je vast nog het filmpje waarin het veelbesproken antenneprobleem van de iPhone 4 wordt bezongen. Niet als kritiek, maar ter verdediging van Apple. Dit filmpje is ook door Apple’s PR-afdeling ontdekt. Sterker nog. Voorafgaand aan de persconferentie op 16 juli 2010 over het antenneprobleem is de YouTube-video vertoond en heeft Steve Jobs er zelfs op gedanst, naast het podium. Best bijzonder als je bedenkt dat het nou niet echt een van Apple’s finest moments is geweest.

Het is alweer ruim drie jaar geleden dat de hele situatie rondom antennagate speelde. Door een vermeende productiefout blijkt de antenne van de iPhone 4 gevoeliger voor aanraking waardoor signaalverlies kon optreden. Hoewel Apple de berichtgeving eigenlijk overtrokken vindt, komt het bedrijf toch met een gebaar aan getroffen gebruikers: een gratis hoesje. Maker van het filmpje, Jonathan Mann, deelt Apple’s mening. “De anti-Apple hype bereikte zijn hoogtepunt en ik was van mening dat de berichtgeving belachelijk was. Ik besloot om een lied te schrijven om Apple te verdedigen.”

Hij vertelt er nu pas over op Medium, een platform speciaal voor langere artikelen. “Ik schreef het nummer in twee uur en besteedde een uur aan de video”, schrijft hij. Vervolgens heeft hij de video gepubliceerd en verstuurd naar journalist MG Siegler in de hoop dat hij deze zou publiceren. Hij had eerder een video over Siegler gemaakt, omdat de TechCrunch-journalist zíjn jingle voor Bing “de slechtste jingle ooit” had genoemd. Terwijl Mann sliep, publiceerde Siegler de Antenna-Gate-video op TechCrunch en zo ging het balletje rollen.

De video verspreidt zich als een lopend vuurtje over het internet. Ook de PR-afdeling van Apple ontdekt het filmpje en neemt contact met Mann op, die ‘s morgens nietsvermoedend een e-mail van Apple in zijn inbox vindt. Aanvankelijk denkt hij dat iemand hem voor de gek probeert te houden, maar als later de telefoon gaat en een medewerker van Apple aan de lijn hangt, blijkt het toch serieus. De vertegenwoordiger van Apple vraagt hem of ze de video mogen gebruiken om de persconferentie mee te openen. Van dezelfde PR-medewerker hoort hij later hoe Steve Jobs naast het podium op zijn nummer danste. In de eerste seconden van de videoregistratie van de persconferentie is zelfs te zien hoe Jobs, nog opgezweept door het nummer, al dansend het podium betreedt. Ten overstaan van Apple-medewerkers en verschillende journalisten, waaronder MG Siegler zelf, zoals te zien is in onderstaand gifje.

Steve Jobs danst

Via iMore

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2013, 20:06
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen antennagate, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.