Helft van Verizon-smartphonegebruikers wil naar iPhone overstappen

Smartphonegebruikers bij Verizon willen graag overstappen van BlackBerry en Android naar de iPhone, zo blijkt uit onderzoek.

verizon iphone blackberryVerizon heeft in het verleden erg veel promotie gedaan om klanten een BlackBerry- of Android-smartphone te laten kopen. Dat is ook aardig gelukt, maar uit een nieuw onderzoek blijkt dat de klanten helemaal niet zo tevreden zijn. Maar liefst 54% van de huidige Verizon-klanten die met Android of BlackBerry bellen, wil overstappen naar de iPhone.

De iPhone is vanaf 10 februari verkrijgbaar bij Verizon. De gegevens blijken uit een onderzoek van uSamp, dat eind januari meer dan 700 smartphone-gebruikers ondervroeg. Daaruit blijkt dat 54% van de klanten ‘very likely’ (25%) of ‘somewhat likely’ (29%) naar de iPhone wil overstappen. Vooral BlackBerry-gebruikers zijn op zoek naar iets nieuws: onder hen is het percentage potentiële overstappers maar liefst 66 procent. Verizon maakte eerder stevige promotie voor de BlackBerry.

Een ander onderzoeksbedrijf (ChangeWave) deed onderzoek bij AT&T-klanten om te achterhalen in hoeverre ze willen overstappen. Bij de AT&T-klanten wil 16% overstappen naar Verizon en bij de AT&T-klanten met een iPhone is 26% dan van plan, met als belangrijkste reden het steeds maar wegvallen van gesprekken. Uit de eerste reviews van de Verizon iPhone blijkt, dat deze minder last heeft van gesprekken die plotseling afbreken. Uit het onderzoek van ChangeWave blijkt verder dat mannen (36%) meer geneigd zijn om over te stappen dan vrouwen (20%).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2011, 14:03
Categorie Achtergrond
Onderwerp verizon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.