Heb je een Tesla voor de deur staan? Dan kan Siri de auto besturen

Klinkt het besturen van je Tesla met Siri als een droom? Een handige ontwikkelaar heeft het voor elkaar gekregen om met behulp van HomeKit en enkele apps zijn Tesla aan te sturen met Siri.

Tesla met Siri.
Siri is handig voor het uitvoeren van simpele taken en je kan er ook spullen in huis mee aansturen die geschikt zijn voor HomeKit. Maar dat ging Sam Gabbay niet ver genoeg, want hij wilde zijn Tesla aansturen met behulp van Siri. Door slim gebruik te maken van apps, Xcode en HomeKit is het hem gelukt om zijn Tesla met behulp van Siri uit de garage te laten rijden. Is dit de toekomst voor de Apple Car?

Bekijk ook

Siri: het complete overzicht van Apple's spraakassistent

Met Siri geef je spraakopdrachten aan de iPhone, iPad en andere apparaten. Siri spreekt Nederlands, kan vragen beantwoorden, informatie opzoeken, apparaten bedienen en zelfs grapjes maken. Wat kun je er nog meer mee? Dat lees je in deze Siri-uitleg!

“Hé Siri, start mijn Tesla”

De ontwikkelaar maakt gebruik van een teksteditor genaamd Atom, ontwikkelaarsprogramma Xcode en wat andere apps voor de Mac. Door in te loggen via de Tesla API, wordt er een standaard HomeKit-code gegenereerd die je kunt invoeren in één van de vele HomeKit-apps. Hiervoor gebruikte hij Ezzi Home (link), een app waarmee je je HomeKit-instellingen kunt aanpassen. Op GitHub is een uitgebreide handleiding te vinden, zodat ook jij het zelf kunt proberen. Het enige wat je dus nodig hebt is een Mac, een iPhone, de nodige apps en uiteraard een Tesla.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Grappige reclames
Het bedienen van apparaten en auto’s met je stem leek tot enkele jaren geleden nog toekomstmuziek, maar met HomeKit is dit inmiddels realiteit. Het is voor de ontwikkelaar te hopen dat zijn ervaringen met Siri en HomeKit in combinatie met zijn Tesla gunstiger uitpakken dat in onderstaande reclames van Even Apeldoorn bellen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Zal Apple zelf ook Siri-bediening toe gaan voegen aan de beruchte Apple Car? Er wordt nu al enige tijd gesproken over de ontwikkeling van Apple’s eigen auto, maar details zijn er nog niet gelekt. Siri heeft in ieder geval nog een hoop te leren, want lang niet alle vragen worden even juist beantwoord. Misschien kan Siri in de leer bij de aanstaande concurrent Viv?

Bekijk ook

Drie dingen die de slimme assistent Viv beter doet dan Siri

Viv is een nieuwe virtuele assistent van de makers van Siri. Maar in welke opzichten is Viv beter dan Siri? We zetten enkele opdrachten tegenover elkaar.
Bekijk ook

HomeKit: het complete overzicht voor slimme apparaten in huis

Met Apple's HomeKit kun je smart home-toepassingen (domotica) makkelijker bedienen vanaf iPhone, iPad en andere Apple-apparaten. Lees alles over Apple HomeKit huisautomatisering.
Bekijk ook

Terugblik Apple Car: dit waren Apple's (mislukte) autoplannen

Er gingen jarenlang geruchten over een zelfrijdende auto van Apple. Wat is de stand van zaken rondom de Apple Car? Wat is Project Titan? En waarom is Apple ermee gestopt?

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.