Tesla met Siri.

Heb je een Tesla voor de deur staan? Dan kan Siri de auto besturen

Klinkt het besturen van je Tesla met Siri als een droom? Een handige ontwikkelaar heeft het voor elkaar gekregen om met behulp van HomeKit en enkele apps zijn Tesla aan te sturen met Siri.

Tesla met Siri.
Siri is handig voor het uitvoeren van simpele taken en je kan er ook spullen in huis mee aansturen die geschikt zijn voor HomeKit. Maar dat ging Sam Gabbay niet ver genoeg, want hij wilde zijn Tesla aansturen met behulp van Siri. Door slim gebruik te maken van apps, Xcode en HomeKit is het hem gelukt om zijn Tesla met behulp van Siri uit de garage te laten rijden. Is dit de toekomst voor de Apple Car?

“Hé Siri, start mijn Tesla”

De ontwikkelaar maakt gebruik van een teksteditor genaamd Atom, ontwikkelaarsprogramma Xcode en wat andere apps voor de Mac. Door in te loggen via de Tesla API, wordt er een standaard HomeKit-code gegenereerd die je kunt invoeren in één van de vele HomeKit-apps. Hiervoor gebruikte hij Ezzi Home (link), een app waarmee je je HomeKit-instellingen kunt aanpassen. Op GitHub is een uitgebreide handleiding te vinden, zodat ook jij het zelf kunt proberen. Het enige wat je dus nodig hebt is een Mac, een iPhone, de nodige apps en uiteraard een Tesla.

Grappige reclames
Het bedienen van apparaten en auto’s met je stem leek tot enkele jaren geleden nog toekomstmuziek, maar met HomeKit is dit inmiddels realiteit. Het is voor de ontwikkelaar te hopen dat zijn ervaringen met Siri en HomeKit in combinatie met zijn Tesla gunstiger uitpakken dat in onderstaande reclames van Even Apeldoorn bellen.


Zal Apple zelf ook Siri-bediening toe gaan voegen aan de beruchte Apple Car? Er wordt nu al enige tijd gesproken over de ontwikkeling van Apple’s eigen auto, maar details zijn er nog niet gelekt. Siri heeft in ieder geval nog een hoop te leren, want lang niet alle vragen worden even juist beantwoord. Misschien kan Siri in de leer bij de aanstaande concurrent Viv?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2016, 14:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen siri, tesla

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.