Google Voice iPhone-applicatie maakt comeback als webapp (VS)

Google Voice is nu als webapplicatie beschikbaar in Safari, nadat Apple eerder een native applicatie van Google Voice afwees. De Google Voice webapp maakt gebruik van nieuwe functies in HTML5. Je kunt ermee bellen en gesprekken ontvangen.

google voiceGoogle heeft een webapplicatie uitgebracht voor Google Voice, de telefoondienst die voorlopig alleen in de VS is uitgerold. Gebruikers met een account (alleen op uitnodiging) kunnen daarmee bellen via de Safari-browser op de iPhone. De webapp maakt gebruik van de nieuwe functies in HTML5 en geeft toegang tot je Google Voice-inbox, laat je Google Voice-nummer zien bij uitgaande gesprekken en kan gratis tekstberichten verzenden en ontvangen.

Google ontwikkelde eerder een native applicatie voor de iPhone, maar die werd met veel heisa afgewezen (hoewel Apple dat nog steeds ontkent). Het leidde tot een onderzoek van de FCC naar de exacte gang van zaken, maar ook daarbij deden zich vreemde praktijken voor: Google’s verklaring werd aanvankelijk niet volledig gepubliceerd.

Om de webapp te kunnen gebruiken ga je naar m.google.com/voice en log je in met een bestaand Google Voice-account. Je hebt ook een spraakabonnement nodig en iPhone OS 3.0 of hoger. Wie dat vanuit Nederland zou willen doen, zit dus aan behoorlijk hoge kosten vast, omdat je steeds via je Amerikaanse nummer moet bellen. Tijdens het bellen verschijnt je Google Voice-nummer als caller-ID, zodat anderen je op dit nummer kunnen terugbellen in plaats van je mobiele nummer.

Verzoeken en invites voor Google Voice graag via dit forumtopic!

google voice

Er zitten wel wat minpunten aan: zo heb je geen toegang tot je iPhone-adresboek, zodat je nummers even op een papiertje zult moeten schrijven. Een alternatieve oplossing is om contacten op te slaan in je Google Voice-contactenlijst, zodat je ze vanuit de webapp kunt bellen. Volgens een Google-woordvoerder zijn er geen updates over de native applicatie van Google Voice. We zullen het voorlopig hiermee moeten doen.

Als je een iPhone met jailbreak hebt, kun je ook GV Mobile + installeren, een door derden gemaakte native Google Voice-appliatie, die uit de App Store werd verwijderd en nu in Cydia te krijgen is. Je kon hier eerder al een artikel over lezen: Onofficiële Google Voice applicatie GV Mobile + in Cydia.

In onderstaande video kun je zien hoe je een nieuw nummer toevoegt:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2010, 21:48
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.