Google Trips update

Google Trips herkent reserveringen en laat je trips delen

Met Google Trips wordt het nog makkelijker om je vakantie te plannen. De app herkent reserveringen en laat je trips delen met vrienden.

Google Trips is een handige app voor het plannen van je volgende vakantie en met de nieuwste update wordt het allemaal nog net even makkelijker. Trips haalt automatisch trein- en bustickets binnen als je ze digitaal naar je Gmail-adres hebt laten sturen. Bovendien verzamelt de app al je vlucht-, hotel- en autoreserveringen om je een duidelijker overzicht te geven van je plannen.

Google Trips update

Google Trips toont reserveringen

Daar zit natuurlijk een gedachte achter: Google wil ook graag weten waar je je vakanties doorbrengt, zodat ze je bijvoorbeeld aan een hotelkamer kunnen helpen (ze krijgen daarvoor een vergoeding). Ook kunnen ze de informatie gebruiken om je gerichte advertenties te tonen, bijvoorbeeld om te zorgen dat je ter plekken een tour boekt.

Google Trips toont dus automatisch je vluchten, hotel- en Airbnb-reserveringen en eventuele tickets voor trein en bus. Die kun je handmatig bewerken en je kunt ook nog handmatig extra reserveringen toevoegen, voor als Google ze niet zelf herkent. Hiervoor druk je op het plusje (+) in de rechter benedenhoek. Voer je vluchtnummer of de naam van je hotel in en Google zoekt de rest bij elkaar. Er is ook ruimte om uit de losse pols nog wat notities toe te voegen.

Google Trips update

Alle informatie is offline te bekijken, handig als je in het buitenland je roamingkosten wilt beperken. Verder kun je trips delen met anderen; een logische toevoeging als je bedenkt dat mensen vaak niet in hun eentje op reis gaan. Je kunt met de app dus plannen wat je elke dag gaat doen, waarbij je de plannen ook nog weer kunt aanpassen. Eenmaal op reis krijg je suggesties wat je in de buurt kunt doen.

Het werkt natuurlijk het beste als je alle info in je Gmail-account laat binnenkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2017, 11:47
Categorie Apps
Onderwerpen google, preorder, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.