Google gaat de strijd aan met Android-jailbreak

De T-Mobile G1 bleek sneller te downloaden dan de iPhone. Maar bij Android heeft het jailbreaken minder zin, omdat het besturingssysteem open is en Google bijna geen beperkingen aan applicaties stelt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

androidWe dachten dat een jailbreak typisch iets voor de iPhone zou zijn, maar ook Google krijgt ermee te maken. De T-Mobile G1 bleek zelfs sneller te jailbreaken dan de originele iPhone. Nu kun je je afvragen wat het nut daarvan is: Android is bedoeld als open platform en Google heeft geen beperkingen gesteld aan applicaties van derden. Het lijkt er dan ook op dat het vooral om een proof-of-concept gaat: laten zien dat het kan. Google is in ieder geval minder blij met het nieuws: ze hebben aangekondigd dat ze een patch gaan uitbrengen.

Bij de Android-jailbreak krijg je volledige lees- en schrijfrechten op het bestandssysteem, net als bij de iPhone. Wat nog niet mogelijk is een unlock van de G1, zodat je de eerste Android-telefoon ook op andere netwerken dan T-Mobile kunt gebruiken. Een voordeel van de jailbreak is wel, dat ontwikkelaars dingen kunnen ontwikkelen die met de officiële SDK niet mogelijk zijn. Het uitvoeren van de jailbreak blijkt in een paar stappen eenvoudig te doen, zo blijkt uit een bericht op het hackersforum XDA Developers.

Meer info: XDA Developers via TG Daily

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:48
Categorieën Apple, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.