Google belooft kwalitatief hoogwaardige iPad-killer over een halfjaar

Google-topman Eric Schmidt heeft aangegeven dat zijn bedrijf binnen 6 maanden een tablet van hoge kwaliteit wil maken. Tot nu toe zijn de bestaande Android-tablets geen concurrent voor de iPad.

googletabletBijna twee jaar na de lancering van de iPad zijn er nog weinig tablets die eraan kunnen tippen. Concurrerende tablets worden van de markt gehaald (HP TouchPad), zijn een verkoopflop (BlackBerry PlayBook) of blijken tegen te vallen (Motorola Xoom). Vooral uit het Android-kamp zou veel concurrentie kunnen komen, maar het aanbod van Android-tablets valt tegen. Ze zijn van goedkope makelij of lopen achter in gebruikerservaring. Alleen Samsung heeft met de Galaxy Tab nog wat kopers weten over te halen. Google ziet dat ook en heeft beloofd dat er nu toch écht een killer-tablet komt. Google-topman Eric Schmidt vertelde dat zijn bedrijf over een halfjaar een “tablet van de hoogste kwaliteit” gaat produceren. Ook kondigt hij stevige concurrentie met Apple aan.

Het lijkt erop te wijzen, dat er eindelijk een Nexus-tablet wordt uitgebracht. Eerder gaf Google al het goede voorbeeld aan Android-toestelmakers door een reeks Nexus-smartphones uit te brengen. Ze laten zien wat er met het platform mogelijk is en zijn bedoeld voor ontwikkelaars/gebruikers die hoge eisen stellen. Overigens kan de uitspraak van Schmidt onbedoelde gevolgen hebben voor de verkoop van bestaande Android-tablets. Veel kopers zullen hun plannen uitstellen om af te wachten wat Google gaat aanbieden. Ook geeft Google met de uitspraak aan, dat de al bestaande Android-tablets blijkbaar niet van hoge kwaliteit zijn. De enige tablet die recent wél een verkoopsucces bleek is de Kindle Fire, maar daar verdient Google geen cent aan en Amazon heeft geprobeerd om met eigen interfaces en software zoveel mogelijk te verhullen dat het apparaat op Android draait.

Via: Corriere della Sera

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2011, 9:14
Categorieën Apple, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.