glow festival eindhoven

Ga met je iPhone lichtjes kijken op Glow Eindhoven

GLOW Eindhoven heeft een eigen app, waarbij je via iBeacons informatie te zien krijgt, op basis van je locatie.

glow festival eindhovenIn Eindhoven zijn de bewoners momenteel in de ban van Glow, een jaarlijks evenement waarbij de binnenstad door lichtkunstenaars wordt verlicht. Vorig jaar kwamen er ruim 500.000 bezoekers op af, die via infozuilen, boekjes en QR-codes zichzelf konden informeren over de aanwezige lichtkunstwerken. Dit jaar pakt de organisatie het anders aan: er zijn iBeacons geplaatst die je via een (betaalde) app informatie doorsturen.

Met de app kan de gemeente Eindhoven kijken hoe het publiek de techniek ervaart. Het is dan ook de bedoeling dat gebruikers via de feedbackknop in de app hun ervaringen doorgeven. Met de app kun je de route door de stad volgen, informatie opvragen over de lichtprojecten, een nieuwsfeed bekijken en checken welke projecten andere gebruikers het mooist vinden.

Sta je bij een lichtproject met de app, dan opent er automatisch een Glow Beacon-scherm, met meer informatie, een waarderingsmogelijkheid en een feedbackknop. De totale route is ruim 4 kilometer en omvat 40 lichtprojecten.

glow route info glow casa magica

Het initiatief is een samenwerking tussen organisator Eindhoven365, appontwikkelaar U-Approach en iBeacon-leverancier Proxible. De makers spreken van een primeur. Maar ja, dan kun je elke locatie waar voor het eerst iBeacons worden toegepast wel een primeur noemen. Ook hoorde we wat kritische geluiden over de app: de veredelde webapp zou het geld niet waard zijn. In hoeverre dat waar is kunnen we op afstand moeilijk beoordelen, maar het is wel wat vreemd dat de makers het zien als een test om te kijken hoe het bevalt en of de servers de load wel aankunnen – en toch geld vragen voor de app. Proefkonijnen die ook nog willen betalen om te mogen meedoen aan een stresstest, zijn dun gezaaid. Desondanks vinden we het een mooi idee om iBeacons in te zetten voor informatievoorziening tijdens zo’n evenement. De iBeacons werken op een afstand tot zo’n 50 meter. Je hebt nog tot 15 november de tijd om naar GLOW Eindhoven te komen kijken.

Omroep Brabant maakte een impressie van de eerste avond GLOW.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2014, 14:02
Categorie Apps
Onderwerp eindhoven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.