Gitaaraccessoire iRig HD binnenkort met Lightning-aansluiting

IK Multimedia gaat een Lightning-uitvoering van de iRig uitbrengen. De iRig HD is bedoeld voor gitaar, basgitaar en andere instrumenten.

irig-gitaarDat je je gitaar op een iPhone kunt aansluiten, wisten we natuurlijk al. Naast de Amplitude iRig (een versterker voor je gitaar) brengt IK Multimedia ook andere muziekspullen op de markt, zoals de iRig Mic en de iRig MIDI. De nieuwste aankondiging is een iRig HD met Lightning-aansluiting, bedoeld om plug-and-play op je (bas)gitaar aan te sluiten. Via een bijbehorende iPhone- en iPad-app kun je vervolgens de boel bedienen.

irig iphoneBij de iRig HD wordt ook nog een 30-pins connector meegeleverd, voor het geval dat je toch nog een oude iPhone hebt liggen. Een prijs is nog niet bekendgemaakt, maar als je plannen had om een iRig te kopen, dan is het zaak om nog even te wachten. Met deze nieuwe iRig richt IK Multimedia zich vooral op eigenaren van een iPhone 5, iPad 4 of iPad mini. Er zijn al meer dan 500.000 stuks verkocht, maakte de fabrikant bij deze nieuwe aankondiging bekend. De iRig is dan ook wel uitgegroeid tot de standaardoplossing die iedereen je aanbeveelt als je je gitaar of basgitaar op een iOS-apparaat wilt aansluiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2013, 11:15
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen gitaar, ik multimedia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.