AT&T raadt iPhone-gebruikers 3G aan

AT&T raadt Amerikaanse iPhone-gebruikers aan om bij e-mail, Google Maps en YouTube op de iPhone toch vooral 3G te gebruiken. Maar de iPhone ondersteunt helemaal geen 3G.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

AT&TAT&T heeft een zeldzaam talent om rare blunders te maken. Nu is er weer eentje opgedoken op de Frequently Asked Questions-sectie van de website. Op de vraag ‘What type of coverage is necessary for using data on iPhone?’ geeft de FAQ als antwoord: ‘In order to use data such as email, Google Maps, YouTube videos and web browsing, AT&T recommends using iPhone in a 3G or EDGE Network coverage area, or from a local Wi-Fi connection.’

Op een kaartje kun je bekijken waar die 3G-dekking dan zoal te vinden is. Nu nog even zorgen dat de iPhone het ondersteunt… Een paar uur geleden kondigde AT&T trouwens aan, dat gebruikers vanaf nu elk mobiel toestel op het AT&T-netwerk mogen gebruiken. Een paar dagen geleden zorgde Verizon, een van de strengste mobiele operators bij het beperken van toestellen en applicaties, al aan dat het netwerk open wordt gesteld. Voor ons als Europeanen is het de gewoonste zaak van de wereld dat je op elk GSM-netwerk een toestel naar keuze kunt gebruiken, maar bij de Amerikanen zorgde de openstelling voor een ware sensatie. Volgens sommigen heeft de stap ook te maken met Google’s plannen. De pas aangetreden CEO Ralph de la Vega van AT&T denkt zelfs te kunnen beweren, dat alles wat Google heeft beloofd om over een jaar op de mobiele markt beschikbaar te hebben, nu al via AT&T verkrijgbaar is. “We are the most open wireless company in the industry“. In de VS wellicht, maar niet daarbuiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:48
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.