Geruchten: ‘iPad 3 krijgt betere camera, iPad 2 voor lagere prijs’

iLounge komt met geruchten over de iPad 3. Die zou beschikken over een verbeterde camera en vrijwel dezelfde afmetingen. Ook wordt de iPad 2 extra goedkoop.

ipad 3 cameraHet is weer tijd voor een iPad-gerucht. We weten immers nog niets officieel over de iPad 3, dus diverse bronnen proberen hun duit in het zakje te doen. iLounge beweert van een bron binnen Apple interessante informatie te hebben gekregen. Zo zou de iPad 3 een sterk verbeterde camera hebben aan de voor- en achterzijde. De FaceTime HD-camera zal aan de voorkant zichtbaar zijn, terwijl er een iPhone-achtige camera met een hogere resolutie aan de achterkant komt. Ook zou de volgende iPad iets dikker zijn om ruimte te maken voor nieuwe onderdelen, maar dezelfde vormfactor houden.

Het gaat echter om een millimeter extra. De gebogen vorm aan de randen van de iPad 3 zal nauwelijks veranderen. Er zal daarom niet echt sprake zijn van een redesign, maar wel minuscuul gewijzigde afmetingen zodat hardcases niet meer passen. iLounge meldt ook dat de iPad 2 voorlopig op de markt blijft. Apple zou hetzelfde van plan zijn als ze nu al met de iPhone doen: het oude model blijft op de markt en wordt daarbij een budgetmodel, terwijl het nieuwe model wordt voorzien van allerlei nieuwe functies. Maar juist die nieuwe functies komen in het verhaal van iLounge niet echt aan bod. Door de prijs van de iPad 2 te verlagen kan Apple beter concurreren met tablets zoals de Kindle Fire. Mogelijk gaat de prijs omlaag van $499 naar $399 in de VS. De iPad 3 komt volgens iLounge in maart beschikbaar, net als vorig jaar de iPad 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 22:24
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.