Gerucht: tv-series kopen voor $1 bij lancering iPad [VS]

Apple zou bezig zijn om samen met alle grote spelers in de TV-serie wereld de prijs van een aankoop voor een TV-serie te kunnen verlagen.

TV series worden 1 dollarApple zou bezig zijn om samen met alle grote spelers in de televisiewereld de prijs van een aankoop voor een tv-serie te verlagen. Apple zou al enkele grote spelers over hebben weten te halen om voor het iPhone/iPad-platform te kiezen. Verwacht wordt dat deze tv-series tijdens de lancering van de iPad in maart $1 gaan kosten. De prijs voor een normale tv-serie is op dit moment $2 per aflevering. Goedkopere tv-series zouden het kijken van video’s op de iPad nog aantrekkelijker moeten maken.

Onduidelijk is nog of de prijs van $1 invloed heeft op de licentievorm van de tv-series. Het zou om een DRM-vrije licentie kunnen gaan, zoals nu ook bij muzieknummers gebeurt, maar het zou ook kunnen gaan om tv-series die alleen op de iPad afgespeeld kunnen worden. Ook is niet duidelijk of je voor HD-series meer moet gaan betalen.

Met deze verschuiving in prijs zouden diensten zoals Hulu het nog wel eens moeilijk(er) kunnen gaan krijgen. We berichten eerder al dat Hulu bezig is om de video’s en website te optimaliseren voor gebruik op de iPad. Als Apple het voor elkaar krijgt om dezelfde films en TV-series voor $1 aan te kunnen bieden, zouden Hulu en ook soortgelijke diensten, het zwaar kunnen gaan krijgen.

Eind januari ging ook al het gerucht dat Apple de prijs van tv-series wilde verlagen naar 1 dollar.

Bron: MacWorld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2010, 12:13
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.