Gerucht: ‘iPhone 5S krijgt vingerafdrukscanner, budget-iPhone in juli’

De iPhone 5S krijgt een vingerafdrukscanner en de budget-iPhone komt in juli. Dit concludeert analist Brian White.

iPhone vingerafdrukscannerTopeka Capital-analist Brian White denkt dat de iPhone 5S een vingerafdrukscanner zal krijgen. White’s rapport versterkt eerdere geruchten, die ook al wezen op deze zelfde toevoeging in de iPhone 5S. De analist beperkt zich niet tot enkel de iPhone 5S in zijn voorspellingen: ook denkt hij dat de eerder besproken budget-iPhone in juli van dit jaar al zal worden verkocht.

White zegt dat de vingerafdrukscanner de grote nieuwe toevoeging in de iPhone 5S zal worden. Apple zal hier gebruik van maken om de iPhone te verkopen zoals ze ook hebben gedaan bij Siri en de iPhone 4S. Hierdoor zou de iPhone 5S namelijk niet aanvoelen als een smartphone identiek aan de iPhone 5, met enkel een snellere processor en betere camera.

De budget-iPhone zal volgens White hetzelfde scherm als de iPhone 5 krijgen, en een gekleurde plastic achterkant. De geruchten over de verkoopstart in juli heeft White van “meerdere leveranciers en verkopers in China”, die vermoedelijk zijn betrokken bij Apple’s productieproces.

Analisten staan er wel eens om bekend bestaande geruchten te gebruiken om een analyse samen te stellen, maar White zegt tot zijn conclusies te zijn gekomen nadat hij twee weken in China heeft gesproken met mensen binnen Apple’s productietak. Wat hij heeft gehoord is wel enigszins in lijn met wat we al wisten: de vingerafdrukscanner kwam al eerder voorbij en hoewel de budget-iPhone nog geen verschijningsdatum heeft gekregen in geruchten, zou de iPhone 5S wel voor juli gepland staan. We raden je wel aan om White’s analyses met enige scepsis tot je te nemen. In hoeverre hij gelijk heeft ontdekken we deze zomer, als de nieuwe iPhones vermoedelijk worden aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2013, 17:19
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen budget iphone, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.