Gerucht: Intel neemt tien procent A7-productie op zich

Intel zou wel eens tien procent van de Apple A7-productie op zich kunnen nemen. Dit beweren anonieme investeerders.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

IntelIntel krijgt mogelijk tien procent van de productie van Apple’s A7-chip in handen. Dit beweren investeerders tegenover Digitimes. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company zou een aanzienlijk deel van de nieuwe chips mogen produceren: zij zouden verantwoordelijk zijn voor veertig procent van alle A7-processors, terwijl Samsung de resterende vijftig procent op zich neemt.

De splitsing van de A7-productie is op het moment nog een gerucht gerucht. Apple heeft nog niks bekendgemaakt. Digitimes haalt enkel investeerders aan, wat betekent dat het waarschijnlijk niet gaat om anonieme bronnen binnen de productieketen zoals normaal gesproken het geval is. Vermoedelijk bevinden de onderhandelingen over de A7-processor zich nog in een vroeg stadium. Het is echter interessant dat Intel wordt aangehaald als mogelijke fabrikant. Eerder bleek nog dat Intel al lange tijd met Apple in gesprek is over de mogelijke productie van iPhone-chips.

Apple heeft de A7-processor en de iDevice die hem zal gebruiken nog niet aangekondigd. De iPhone 5 heeft een A6-chip, wat kan betekenen dat de iPhone 5S een A7-chip krijgt. Eerdere geruchten wezen hier al op, maar deze gingen gepaard met onduidelijke foto’s. Zeker zijn we pas zodra Apple de iPhone 5S heeft aangekondigd, wat vermoedelijk deze zomer zal gebeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2013, 9:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a7, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.