Gerucht: applicaties uitwisselen en geld verdienen in iPhone OS 3.0

Volgens een gerucht van BusinessWeek wordt het straks mogelijk om gekochte applicaties uit te wisselen met familie en vrienden. Je zou er zelfs commissie mee kunnen verdienen.

iphone 3gMet nog geen week te gaan tot WWDC nemen de speculaties en geruchten hand over hand toe. Gizmodo heeft de hiernaast afgebeelde iPhone mock-up ontdekt, maar zegt er meteen bij het waarschijnlijk fake is. BusinessWeek heeft een heel ander wild gerucht: volgens een anonieme bron is Apple van plan om gekochte iPhone-applicaties met anderen te laten delen. Het zou zelfs zover gaan, dat je commissie verdient wanneer je iemand laat kennismaken met een applicatie. Als die persoon vervolgens de applicatie koopt krijg jij een percentage van de omzet.

Het zou gaan om ” a person familiar with the technology”, die het aan BusinessWeek heeft onthuld. Tot nu toe is het niet mogelijk om applicaties te testen voordat je ze aanschaft. Ontwikkelaars maken daarom Lite-versies van applicaties, die ze gratis weggeven. Die bevatten maar een paar levels en bevatten vaak reclame voor de volledige versie. Die situatie is niet ideaal: als een applicatie bevalt moet je opnieuw naar de App Store gaan om de volledige versie op te zoeken. De meeste gebruikers willen daarna weer van de Lite-versie af, al is het alleen maar omdat beide applicaties vaak hetzelfde icoon hebben.

Het aanbod in de App Store wordt tegenwoordig zo groot, dat je gedeeltelijk op aanbevelingen van vrienden of websites als iPhoneclub.nl moet afgaan om te ontdekken welke applicaties nu écht de moeite waard zijn. Het idee is dat vrienden de applicatie meteen kunnen doorsturen. Apple liet in maart zien dat er bij iPhone OS 3.0 een peer-to-peer verbinding mogelijk is tussen twee iPhones. Op die manier zou je applicaties kunnen uitwisselen. De vraag is dan nog wel, of de applicaties hun volledige functionaliteit behouden, of dat je een trialversie krijgt toegestuurd die na een paar dagen niet meer functioneert.

Apple wilde (uiteraard) niet reageren op functies die nog niet aangekondigd zijn.

Via: Gizmodo (mockup) en BusinessWeek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2009, 18:26
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, mockup

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.