GeoHot brengt purplesn0w RC2 uit, iPhone Dev Team slaat terug met ultrasn0w 0.9

Phone-hacker GeoHot heeft via Twitter aangekondigd dat de volgende betaversie van de iPhone 3GS-unlock purplesn0w (RC2) beschikbaar is. Tegelijk brengt het iPhone Dev Team een nieuwe versie van ultrasn0w (0.9) uit en geeft commentaar op de ontwikkelingen met GeoHot.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

purplesn0wiPhone-hacker GeoHot heeft via Twitter aangekondigd dat de volgende betaversie van de iPhone 3GS-unlock purplesn0w is uitgebracht. GeoHot schrijft dat de problemen met de 3G-netwerksnelheid zijn verbeterd en dat er voortaan nog maar één bestand wordt gepatcht: CommCenter. Ook laat purplesn0w geen sporen achter op je baseband. Om te kunnen gebruiken moet je wel een geactiveerde iPhone 3GS hebben.

Je kunt purplesn0w RC2 installeren door de repo apt.geohot.com toe te voegen aan Cydia. In een eerder bericht hebben we uitgelegd hoe het werkt. GeoHot is niet de enige die vandaag iets te melden heeft, want voor het eerst komt ook het iPhone Dev Team weer in actie. In een blogbericht geven ze commentaar op GeoHot en presenteren ze een nieuwe versie van hun eigen unlock: ultrasn0w.

Het artikel legt vooral technisch uit hoe de zaken werken en probeert mogelijke misverstanden uit de weg te ruimen. In het kort komt het erop neer, dat het iPhone Dev Team blij is met de inspanningen van GeoHot en bedanken hem voor het beschikbaar stellen van de purplesn0w-broncode. Maar toch willen ze liever hun eigen unlock-tool verder ontwikkelen en doen de aanbeveling om purplesn0w niet te gebruiken. Het is een heel verhaal geworden, maar waar het op neerkomt is dat de unlockmethode van George Hotz zorgt voor corrupte code in de iPhone-module die verantwoordelijk is voor de simkaart. Ultrasn0w start een achtergrondprogramma dat de unlock-operatie uitvoert, terwijl purplesn0w meteen op de programmacode van de iPhone ingrijpt. Purplesn0w is volgens het iPhone Dev Team niet het juiste pad dat we moeten bewandelen, maar het heeft zeker geholpen om ultrasn0w beter te maken.

De nieuwe versie van ultrasn0w (versie 0.9) is via Cydia te downloaden. De nieuwe versie van purplesn0w vind je daar ook. Ons advies? Ondanks het feit dat het iPhone Dev Team iets teveel de indruk wekt dat ze het allemaal beter weten, lijkt het ons toch het beste om bij ultrasn0w te blijven en purplesn0w niet te gebruiken.

Voor reacties en support kun je terecht in ons unlock-forum.

Via: iPhone Dev Team en Twitter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:51
Categorie Jailbreak
Onderwerpen geohot, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.