Google voegt locatie-gebaseerd zoeken toe in Mobile Safari

Google voegt locatie-gebaseerd zoeken toe in Mobile Safari op OS 3.0. Daarmee kun je nu een café in de buurt opzoeken zonder dat je naar Google Maps hoeft te gaan.

Locatie gebruiken?Google heeft vannacht op haar mobile blog laten weten dat het vanaf nu mogelijk is om locatiegebaseerd te zoeken via Mobile Safari. Sinds OS 3.0 kan Safari de locatiegegevens opvragen. Google heeft dit nu ingebouwd in de mobiele zoekmachine. Hiermee wordt het mogelijk om bijvoorbeeld vanuit Mobile Safari het dichtsbijzijnde café te zoeken zonder daarvoor de Maps-applicatie te hoeven opstarten. Om je locatie te gebruiken bij het zoeken in Mobile Safari is het dus belangrijk dat je iPhone of iPod Touch op OS 3.0 draait. Om de functie aan te zetten ga je eerst naar de Engelse mobiele Google-pagina. Surf hiervoor gewoon naar http://www.google.nl in Safari en klik onderaan op Google.com in English.

Daarna ga je onderaan naar Preferences en zet je daar Allow use of device location aan. Kies voor Save en je wordt teruggestuurd naar de hoofdpagina. Onder de zoekbalk zie je nu staan Last location: Unknown. Klik daarnaast op update in Safari en er wordt gevraagd of Google je huidige locatie mag gebruiken. Daarna komt deze te staan onder de zoekbalk en kun je vanaf dan lokaal zoeken.

Het locatiegebaseerd zoeken in Mobile Safari is tot nu toe alleen mogelijk voor de Engelse en Amerikaanse mobiele Google-pagina, maar de functie zal binnenkort ook worden uitgebreid naar andere landen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2009, 13:00
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.