Geel scherm bij iPhone 3G is bewuste keuze

De iPhone 3G heeft volgens gebruikers een gele gloed over het scherm, maar volgens Apple is met opzet voor een warmere kleur gekozen omdat het scherm van de eerste generatie iPhone te koel, fluorescerend blauw was.

Gele gloed op iPhone 3GAls je de nieuwe iPhone 3G naast de eerste generatie iPhone legt, valt het meteen op: het scherm heeft een gele gloed. Sommige mensen zien het als een defect, maar navraag bij Apple maakt duidelijk dat het met opzet zo is gedaan. Apple’s senior director of iPhone product marketing, Bob Borchers zegt dat er geen sprake is van een bug of een schermdefect; de iPhone 3G heeft met opzet een ‘warmer’ scherm gekregen. De kleurtemperatuur van de nieuwe iPhone 3G is tussen de 6800 en 7300 Kelvin, terwijl dat bij de eerste generatie iPhone bij 8300K lag. De helderheid is bij de iPhone 3G ook iets groter.

De eerste generatie iPhone was meer koel blauw, wat volgens Borchers een te hard, fluorescerend effect geeft. De gele kleur van de iPhone 3G geeft een vriendelijker indruk. “We moved the white point in order to make [the display feel] more natural”, zegt Borchers. Nu is het zo dat je bij een computermonitor de kleurtemperatuur zelf kunt aanpassen, maar bij de iPhone is dat niet het geval. Borchers sluit echter niet uit dat er in de toekomst een software-update uitkomt waarmee gebruikers de kleurtemperatuur van hun iPhone-scherm kunnen aanpassen. Maar dat gebeurt alleen als er gigantische vraag naar is; op dit moment heeft Apple geen plannen om dergelijke software uit te brengen.
Mat Honan heeft een fotoverzameling gemaakt waarin je het verschil kunt bekijken. Richard Baguley onderzocht hoe het precies met de kleurtemperatuur zit.

Meer info: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2008, 11:33
Categorie iDevices
Onderwerp scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.