iPhone bedienen met je stem via Fonix

Fonix is van plan een applicatie uit te brengen waarmee je met spraakcommando's contactpersonen kunt bellen en je muziekcollectie kunt bedienen. SpeechCloud heeft in de App Store al een dergelijke applicatie beschikaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Fonix VoicedialMet de iPhone wordt het straks mogelijk met je stem te bellen (voicedial) en door je muziekcollectie te bladeren. Ontwikkelaar Fonix Speech heeft aangekondigd dat ze Fonix iSpeak gaan maken, een spraakgestuurde toepassing voor de App Store. Daarmee kun je bellen door een telefoonnummer of een naam van een persoon in de contactdatabase in te spreken. Gebruikers kunnen ook door hun muziekcollectie bladeren en het afspelen van een muzieknummer of afspeellijst starten.

Je kunt dit doen door het noemen van de naam van de artiest, het nummer of de afspeellijst. De software is nog niet beschikbaar, maar gelukkig zijn er al wel andere aanbieders van spraakgestuurde applicaties in de App Store: SpeechCloud Voice Dialer is bijvoorbeeld gratis verkrijgbaar. Een korte test daarvan maakt duidelijk dat de herkenning van namen nog wel een probleem is: de opdracht ‘Call Voicemail’ toont de contactgegevens van Arnout Verheij (huh?) en ‘Call Belastingdienst’ toont de gegevens van Ben Theobald. Het geforceerd traag uitspreken van ‘Jean-Paul Horn’ levert overigens wel het juiste resultaat op. Blijkbaar is het ook nog een kwestie van oefenen. Gelukkig kunnen we straks gewoon de beste kiezen, want Nuance was ook al bezig met een dergelijke applicatie.

Meer info: Infoworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:31
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.