Apple haalt iPhone Developer Program uit beta, ontwikkelaars spelen vals

Nu de iPhone 3G, firmware 2.0 en de App Store officieel gelanceerd zijn gaat ook het iPhone Developer Program uit beta. Meer mensen krijgen toegang, maar onder de al geaccepteerde ontwikkelaars is een oneerlijke strijd uitgebroken.

iPhone SDKNu de iPhone 3G, de App Store en firmware 2.0 beschikbaar zijn heeft Apple de sprong gewaagd om het iPhone Developer Program open te zetten. Tot nu toe was het een beperkte beta met slechts 4.000 ontwikkelaars, die samen ruim 500 applicaties hebben gemaakt. Het iPhone Developer Program is nu uit betafase en de Non-Disclosure Agreements (NDA) zijn vervallen, zodat ontwikkelaars vrij zijn om te praten over hun applicaties en hun ervaringen met het ontwikkelprogramma.

Apple iPhone School schrijft dat ontwikkelaars in de App Store zijn begonnen met het toevoegen van spaties, quotes en nummers voor de titels van applicaties, om te zorgen dat ze bovenaan de lijst komen te staan. De App Store ziet er daardoor ongeorganiseerd uit. Ook zijn er geruchten dat ontwikkelaars mensen inhuren om positieve reviews te schrijven bij eigen applicaties en soortgelijke applicaties van andere ontwikkelaars af te kraken met een lage beoordeling.

Macenstein vraagt zich intussen af of Apple wel naar de applicaties in de App Store heeft gekeken: in de categorie Productiviteit vind je bij voorbeeld Hold On! van IMAK Creations, waarbij je een knop zo lang mogelijk moet vasthouden. Een totale onzinapplicatie, die ook nog eens in de verkeerde categorie is beland. In de categorie Onderwijs vind je bijvoorbeeld ook het totaal zinloze spelletje CowToss, waarvan de makers zelf zeggen dat het “the most stupid app ever written” is.

Om nog even terug te komen op oneerlijk gedrag: ook de bekende techblogger Robert Scoble haalde een lelijke streek uit. Hij arriveerde afgelopen vrijdag, 45 minuten voordat de winkel openging, bij de Apple Store in San Francisco waar al zo’n 250 mensen geduldig stonden te wachten. Scoble hoefde niet achteraan aan te sluiten: een fan van de blogger liet hem voordringen en de rest van de menigte accepteerde het maar, want “Scoble is zo’n vriendelijke man”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2008, 12:44
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.