Gartner: ‘iPad-verkoop gaat exploderen tijdens feestdagen’

Gartner verwacht dat de iPad nog tot 2015 meer dan 50 procent marktaandeel blijft houden. De superieure gebruikerservaring en het grote aantal apps zorgen daarvoor. Android kan pas in 2015 aanhaken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad gartner groeiOnderzoeksbureau Gartner heeft vandaag nieuwe cijfers uitgebracht over de tabletmarkt. Ze hebben daarbij de cijfers bijgesteld en verwachten dat de iPad enorme verkoopaantallen zal halen. Van de 63,6 miljoen tablets die dit jaar verkocht zullen worden, is de iPad goed voor bijna driekwart (73,4%). De iPad blijft de dominante tablet en zal meer dan 50% marktaandeel houden in de periode tussen nu en 2014. Het geheim is Apple’s legendarische gebruikerservaring.


“This is because Apple delivers a superior and unified user experience across its hardware, software and services. Unless competitors can respond with a similar approach, challenges to Apple’s position will be minimal”, schrijft Carolina Milanesi, vice president onderzoek bij Gartner. Gartner heeft de schattingen voor Android-tablets verlaagd omdat ze anderhalf jaar na de lancering nog steeds niet aan de iPad kunnen tippen.

De Android-tablets worden minder gekocht omdat de prijzen te hoog zijn, de interface minder goed is en er minder apps beschikbaar zijn. Dat laatste vraagt wellicht om een toelichting: er zijn wel veel Android-apps, maar er zijn nog maar weinig geoptimaliseerd voor de huidige tablets. Eigenlijk wilde Gartner de voorspellingen voor Android nog veel verder omlaag bijstellen, maar het succes van goedkope apparaten in Azië en hooggespannen verwachtingen voor Amazon’s komende Android-tablet weerhield ze ervan. Ondertussen zijn Aziatische notebookfabrikanten niet zeker of de nieuwste Android-versie Ice Cream Sandwich nu dé oplossing gaat bieden. Gartner verwacht dat er in 2011 zo’n 11 miljoen Android-tablets worden verscheept, wat een marktaandeel van 17,3 procent oplevert.

En andere concurrenten dan? HP stopte met de TouchPad, de verkoop van RIM’s PlayBook valt tegen en de 7-inch Android-tablet van Amazon zal ook niet met miljoenen over de toonbank gaan, denken de fabrikanten in Azië. Gartner denkt dat Android in totaal pas in 2015 een inhaalslag op de iPad heeft gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 september 2011 om 13:13
Categorie
Achtergrond
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.