Apple start iPad-uitleenprogramma voor medewerkers

Apple is gestart met een leenprogramma voor iPads. Er gaat een pilot in de Apple Store in San Francisco van start, zodat verkoopmedewerkers de producten beter leren kennen en klanten beter kunnen adviseren.

ipadsApple gaat starten met een pilotproject, waarbij eigen medewerkers van de Apple Store een iPad kunnen lenen. Per winkel zijn een aantal leen-iPads beschikbaar, die de medewerkers een week kunnen lenen. Momenteel loopt er een pilotproject in de Apple Store in San Francisco, om ervaring op te doen met het uitlenen van de apparaten. Of het ook in andere Apple Stores beschikbaar komt, zal afhankelijk zijn van de resultaten van de pilot. De medewerkers kunnen gemakkelijker in hun vrije tijd ervaring opdoen met de iPad. Tot nu toe moesten winkelmedewerkers zelf een iPad aanschaffen. Met de apparaten die in de winkel staat opgesteld, valt niet zoveel te doen.

Het idee om iPads uit te lenen, lijkt op dat van een bibliotheekboek. Door een iPad te lenen, leren verkopers de producten beter kennen en kunnen ze betere service verlenen aan de klant. Het zou zinvol zijn om het leenprogramma uit te breiden naar nog meer producten die mensen niet zomaar snel zelf kopen, zoals Apple TV’s. Niet eerder kwam het voor dat Apple producten aan eigen medewerkers ter beschikking stelde. Wel gaf Apple in 2007 alle fulltime medewerkers een iPhone cadeau.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2011, 14:05
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.