Foutje: T For Telecom verkoopt losse iPhone 4 voor 39,27 euro [Update x3]

Dit artikel is inmiddels achterhaald.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

t for telecom iphone koopjeT For Telecom heeft op de website een wel erg goedkope aanbieding: de iPhone 4 en de iPhone 3GS zijn los te bestellen voor nog geen 40 euro. Veel mensen hebben het toestel inmiddels al voor deze prijs besteld, al lijkt het duidelijk om een fout (en mogelijk ook om een poging tot phishing) te gaan. De webwinkel maakte een nieuwe webpagina aan om zich voor te bereiden op de verkoop van de iPhone via operators KPN, Hi en Telfort vanaf 29 november. Daarbij is waarschijnlijk iets misgegaan met het invoeren van de prijs.

Waarschuwing: De webpagina waar we hieronder naar verwijzen, is een subdomein van tfortelecom.nl. maar blijkt toch niet helemaal in de haak. Wij raden iedereen voorlopig aan om NIET via deze webpagina te bestellen. Lees de reacties onder dit artikel.

Reactie T For Telecom

Inmiddels hebben wij navraag gedaan bij Dexcom Retail BV, het moederbedrijf van T For Telecom. Mevr. Paardekoper van Dexcom gaf in een telefonische reactie aan, dat het subdomein telecom.tfortelecom.nl doorverwijst naar een website die ooit van T For Telecom is geweest, maar niet meer onder beheer is. Het logo en de uitingen op de site zijn onrechtmatig gebruikt. T For Telecom is inmiddels maatregelen aan het nemen om te zorgen dat de site offline wordt gehaald en de betrokkenen worden achterhaald. Gelukkig zijn er geen financiële gegevens in verkeerde handen gevallen, want mensen die hadden besteld hebben alleen e-mailadres en NAW-gegevens ingevuld. Desondanks blijft het een kwalijke zaak.

Vervolgreactie T for Telecom

Ook tegenover mobilecowboys.nl heeft t for telecom vanavond (21:30 uur) een reactie gegeven.

T-for-T-verklaring-iPhone-aanbieding

De reactie kan om een aantal redenen met een korrel zout worden genomen, zoals Ron Smeets van mobilecowboys.nl ook aangeeft:

Mmmh, errug vaag, deze verklaring. Waarom? Nou, ten eerste omdat bestaande t for telecom klantenaccounts, die maanden (of nog langer) geleden al aangemaakt waren, ook geaccepteerd werden bij het inloggen in de webshop die vanmiddag online stond.
Ofwel, als de ‘onbekenden’ toegang hadden tot de website, dan moeten ze ook toegang gehad hebben tot de klantendatabase. Dit moet wel haast een ‘inside job’ geweest zijn. Of een uit de hand gelopen fout cq. stunt van t for telecom.

Onderstaand is het vervolg van het originele artikel zoals door ons geplaatst.


Op het moment van schrijven is de pagina nog beschikbaar. Wie denkt een koopje te kunnen halen, moet even de algemene voorwaarden van de webwinkel lezen. Daarin staat niets over prijsfouten, maar er staat wel dat alle aanbiedingen vrijblijvend zijn. En hoewel ik geen jurist ben, meen ik me te herinneren dat winkeliers niet hoeven te leveren als er duidelijk sprake is van een prijsfout. Consumenten kunnen weten dat een losse iPhone normaalgesproken rond de vijf- tot zevenhonderd euro, dus meer dan het tienvoudige, kost.

Bovendien is op de website te lezen:

Als door een kennelijke typefout of een technische storing de prijs of andere voorwaarde van een product of dienst verkeerd is weergegeven op deze site en tegen die verkeerd weergegeven prijs of voorwaarden is besteld, kan Tfortelecom weigeren een dergelijke bestelling uit te voeren tegen de verkeerd weergegeven prijs of voorwaarden.

Meer info: Link verwijderd

t for telecom koopje

Via: gsmhelpdesk.nl

14:30 uur: Extra disclaimer toegevoegd.
15:20 uur: Reactie Dexcom Retail toegevoegd.
23:15 uur: Reactie t for telecom / Mobile Cowboys toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2010, 3:37
Categorie Providers
Onderwerp telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.